Dispeceratul integrat între Serviciul de Ambulanţă şi ISU este funcţional

Media 1:38 pm - 1 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Dispeceratul integrat între Serviciul de Ambulanţă şi ISU este funcţional

Dispeceratul integrat înfiinţat între Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Barbu Ştirbei" a devenit, începând de luni, funcţional la Călăraşi.

"Începând de astăzi dispeceratul ambulanţei lucrează la sediul ISU într-un dispecerat integrat comun cu cel de la pompieri. Toate solicitările vor fi luate acolo în aceeaşi încăpere, atât cele medicale cât şi cele pentru ei. Evident fiecare îşi face partea lui. Pe partea medicală, de astăzi dimineaţă, de la ora nouă, se lucrează la dispeceratul comun de la ISU" a declarat, pentru mediacalarasi.ro, şeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean Călăraşi, Nicolae Dragoş Alecu.

Prin crearea dispeceratului unic s-a urmărit coordonarea activitaţii SMURD și cea a Ambulanței, reducerea timpilor de reacţie, dar şi o economie din punct de vedere financiar.

De asemenea, s-a mai dorit şi eliminarea suprapunerii forţelor, evitarea disfuncţionalităţilor în cazul urgenţelor medicale, conlucrarea structurilor din cele două instituţii, primul ajutor calificat şi asistenţa medicală de urgenţă, care urmează să fie mult îmbunătăţită.

Comentariile sunt inchise.