Directorul executiv al Directiei Judetene pentru Agricultura pus sub control judiciar pentru luare de mita

Media 10:31 pm - 14 decembrie, 2018 0

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14.12.2018, a inculpatului
TĂNĂSESCU DAN, director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

​Inculpatul Tănăsescu Dan va depune o cauțiune în valoare de 50.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea aceleiași unități de Parchet.

​În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
​La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit de la o persoană suma de 2.000 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
​Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acea persoană, a subvenției pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”.
​Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Tănăsescu Dan trebuie să respecte următoarele obligații:
a)​să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova ori de câte ori este chemat;
b)​să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la schimbarea locuinţei;
c)​să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigaţii Criminale conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)​să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;
e)​să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar;
f)​să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv calitatea director executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj.

​Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
​Inculpatului Tănăsescu Dan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
​Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă răspuns »