Directorul ADR Sud Muntenia, la Târgul Județean al Firmelor de Exercițiu

Media 5:24 pm - 20 iunie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Directorul ADR Sud Muntenia, la Târgul Județean al Firmelor de Exercițiu

Astăzi, 20 iunie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a participat la Călărași, la cea de-a treia ediție a Târgului Județean al Firmelor de Exercițiu. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Economic, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Inspectoratul școlar județean și Consiliul județean.
Au fost alături de elevi și cadre didactice reprezentanții administrației publice locale, instituțiilor descentralizate, precum și ai mass-mediei locale.
În deschiderea evenimentului, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a declarat următoarele:
„Sunt copleșit de ceea ce văd astăzi aici – un interes deosebit pentru ceea ce înseamnă spiritul antreprenorial cultivat din cele mai fragede vârste. Ca reprezentant al unei instituții regionale îmi doresc foarte mult ca acest tip de activitate să poată fi extins până la nivel regional, la nivelul tuturor celor șapte județe ale Sud Munteniei. Avem nevoie de spirit antreprenorial mai mult decât oricând și sunt convins că acesta trebuie început și cultivat de la o vârstă fragedă. Este lucrul pe care îl faceți dumneavoastră aici, deopotrivă cadre didactice și elevi, și vreau să vă felicit pentru acest lucru. Vreau să cred că acest tip de eveniment constituie un motiv de reflecție și pentru administrația locală călărășeană asupra resursei umane deosebite pe care o constituiți voi, tinerii călărășeni, și vă spun acest lucru din proprie experiență. De șase ani derulăm la nivelul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, un program în care pe perioada vacanței de vară angajăm studenți călărășeni. Nu o să vă vină să credeți câți copii de valoare sunt în Călărași, care, din păcate, din cauza ofertei destul de timide pe care o au la terminarea studiilor se risipesc în cele patru zări. Cred că nu numai în business vă puteți găsi dumneavoastră un viitor, eu cred că și administrația locală are nevoie de oameni ca voi, aplecați pentru business, iar începutul poate fi aici.
Vă felicit și vreau să reafirm că arhiva de proiecte de la Agenție, toate cele care s-au derulat până în momentul de față, vă stă la dispoziție. Sunt convins că poate fi un izvor de inspirație pentru dumneavoastră. Încă o dată vă felicit și vă doresc mult succes celor care intrați în competiție și de asemenea la etapele viitoare!”
Firma de exercițiu este o metodă didactică modernă și interactivă, care are drept scop dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor prin stimularea proceselor dintr-o firmă reală. Astfel, elevii participă motivați la propria formare, dobândind competențe esențiale ce îi vor ușura inserția pe piața muncii. Înțelegerea și aplicarea în mod optim a conceptului „firma de exercițiu” îi va putea oferi elevului o învățare activă, bazată pe practică, facilitându-i acestuia trecerea de la școală la viața activă.
Începând cu cea de-a doua ediție, Târgul Județean al Firmelor de Exercițiu se organizează în cadrul parteneriatului cu ADR Sud Muntenia și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași.

Comentariile sunt inchise.