DGFP Călărași

Media 12:35 pm - 3 decembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru DGFP Călărași

Direcția Generală a Finanțelor Publice Călărași, aduce la cunoștință contribuabililor că, în Monitorul Oficial nr. 774 din 16 noiembrie 2012, a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1485/2012 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului finanțelor publice nr.1870/2004 pentru aprobarea Instrucțiunilor de completare a numărului de evidență a plății.

În acest sens, prevederile art. 115 din Codul de procedură fiscală au fost completate prin alin. 3^2, care reglementează faptul că, în cazul obligațiilor fiscale de plată stabilite de organele de inspecție fiscală, precum și a amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligația fiscală sau amenda pe care o alege contribuabilul. De altfel, aceasta dispoziție legală reprezintă o excepție de la ordinea stingerii datoriilor prevazută la art. 115 alin. 1 din Codul de procedură fiscală.

În scopul punerii în aplicare a acestor dispoziții legale, se impune utilizarea numărului de evidența a plății pentru stingerea creanțelor fiscale conform voinței contribuabilului.

Programul de asistență cu ajutorul căruia este generat numărul de evidență a plății este pus la dispoziția contribuabilului pe site-ul A.N.A.F., www.anaf.ro , la secțiunea Asistență contribuabili, meniul Formulare și Programe utile, submeniul Programe utile, calea pentru accesarea programului fiind:
http:/www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistențăContribuabili/Programe Utile
COMPARTIMENTUL  DE  PRESA

Comentariile sunt inchise.