Update – DGA: Prins in timp ce primea mita

Media 5:06 pm - 10 februarie, 2018 0

Seful unui departament din Primăria Călărași a fost prins în flagrant de ofițerii DGA, la delegarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, în timp ce primea 2000 de euro mită pentru concesionarea a două locuri de veci.

Bărbatul este cercetat pentru luare de mită.

Update 11.02.2018: Funcționar public cercetat pentru luare de mită

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Călărași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, au realizat, în cursul zilei de 9 februarie a.c., acțiunea de prindere în flagrant a unui angajat cu funcție de conducere din cadrul primăriei, în timp ce primea cu titlu de mită suma de 2.000 euro de la o persoană, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

În fapt, miercuri, 7 februarie a.c., un bărbat în vârstă de 50 ani, din municipiul Călărași a sesizat S.J.A. Călărași cu privire la faptul că funcționarul în cauză i-a pretins suma de 2.000 euro în scopul concesionării a două locuri de veci.

Denunțul a fost înaintat de îndată și înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, în baza acestuia, echipa operativă alcătuită din ofițeri D.G.A. și procurorul de caz realizând prinderea în flagrant a funcționarului, după ce a primit, cu titlu de mită, suma menționată.

Procurorul de caz a dispus, în primă instanță, reținerea inculpatului pentru cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită, iar în cursul serii a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă cercetarea în stare de libertate.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic și al Serviciului Operații – Structura Centrală D.G.A.

Update 15.02.2018: Magistrații CAB au dispus cercetarea inculpatului sub control judiciar.

“Solutia pe scurt: Înch.59/CO-DL În baza art.204 alin.12 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Desfiinţează, în parte, încheierea din data de 09.02.2018, pronunţată de Tribunalul Călăraşi – Secţia Penală, în dosarul nr. 200/116/2018 şi rejudecând, în fond: În baza art.227 alin.2 rap.la art.202 alin.4 lit.b şi art.211 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul BĂLĂNGEA DANIEL ADRIAN pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data punerii în executare a măsurii. În baza art.215 alin.1 Cod procedură penală, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii, pe durata acestei măsuri preventive: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art.215 alin.2 lit.a şi b Cod procedură penală, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a ţării; – să nu comunice cu martorul denunţător, direct sau indirect, sau cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii pe nicio cale; – să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă. În temeiul art.215 alin.3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care-i revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu o altă măsură preventivă. Măsura dispusă se comunică conform art.215 alin.5 Cod procedură penală. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuieli judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 15.02.2018.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 59/2018 15.02.2018” (foto: DGA)

Lasă răspuns »