DESPRE HEPATITA B

Media 11:00 pm - 4 iulie, 2017 Comentariile sunt închise pentru DESPRE HEPATITA B

VHB, virusul care cauzează hepatita B, se poate transmite prin fluide corporale (spermă, secreţii vaginale, salivă), prin sânge ori de la mamă la copil, în timpul naşterii. Virusul se transmite prin:
• contacte sexuale neprotejate;
• reutilizarea sau folosirea în comun de ace, seringi, alte obiecte de uz personal (periuţe de dinţi, aparate de ras etc.) sau cosmetic, medical şi stomatologic, contaminate şi nesterilizate corect;
• venirea în contact direct cu sângele, chiar şi uscat, sau rănile deschise ale unei persoane infectate;
• prin piercing-uri şi tatuaje cu ace şi instrumente nesterile.
Virusul hepatitei B este de 100 de ori mai infecţios decât HIV şi de 10 ori mai mult decât cel al hepatitei C. În plus, el rezistă o perioadă considerabilă de timp în condiţiile mediului extern (de exemplu, pe instrumente care au venit în contact cu sânge contaminat şi nu au fost sterilizate corect) cel puţin 7 zile, timp în care poate infecta persoanele care sunt expuse la el.
Virusul hepatitei B nu se transmite prin: aer, alimente, apă, tuse, strănut, alăptare, atingere, îmbrăţişare, strângerea mâinilor.
Vaccinul este singura modalitate de a preveni hepatita B, în forma acută şi cronică.

Hepatita B, în România:
• În România, trăiesc peste 800.000 de pacienţi infectaţi cu HVB, în timp ce la nivel global în jur de 350 de milioane de oameni suferă de infecţie cronică cu HVB.
• Tratamentul acutal al HVB în România şi la nivel global constă în terapia cu Interferon şi/sau analogi de nucleozide.
• Pentru nou-născuţi, vaccinul este obligatoriu, fiind cuprins în Programul naţional de imunizare. Pentru grupele de risc şi alte categorii de vârstă, el se face la cerere.

Comentariile sunt inchise.