Declaraţie de presă

Media 2:52 pm - 26 octombrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Declaraţie de presă

Privim cu tristeţe, stupoare şi amărăciune, modul în care, în ultimele zile, doi OAMENI sunt împroşcaţi cu noroi, târâţi în discuţii şi speculaţii care nu fac cinste celor care sunt dispuşi la aşa ceva.

Pe unul dintre ei îl cunoaştem personal, precum şi după rezultatele pe care le are.  Îl respectăm şi îl stimăm pentru efortul constant, depus zi de zi, de asigurare a stabilităţii ţării noastre şi a securităţii acesteia în vremuri în care o rază de bunăstare s-a reaprins sub guvernarea Victor Ponta şi care necesită în continuare contribuţia noastră, a tuturor celor care simt şi înţeleg româneşte. Este vorba despre OMUL Gabriel Oprea, general al Armatei României căreia tocmai i-am comemorat eroii pe data de 25 octombrie, în sfântă zi de duminică, preşedinte al singurei formaţiuni politice căreia i se datorează readucerea în prim plan a interesului naţional – Uniunea Naţională pentru Progresul României, vicepremier al unui guvern performant şi partener al preşedintelui ţării.

Pe celălalt îl omagiem acum, în împrejurări triste şi datorită descrierilor colegilor săi şi a sacrificiului suprem pentru care a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler de către preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea. Este vorba despre OMUL Bogdan Gigină, subinspector al Brigăzii Rutiere a Capitalei, membru post-mortem al Corpului Ofiţerilor, soţ şi unic fiu, al cărui destin a fost curmat tragic la numai 28 de ani, în timp ce se afla în misiune.

Privim cu tristeţe cum toată această mascaradă a ultimelor zile a reactivat acea parte şovăitoare a clasei politice, cea care până mai deunăzi curta asiduu formaţiunea noastră politică în efortul de a ne face să ne părăsim angajamentele şi aliaţii. Ne exprimăm totodată îngrijorarea faţă de modul în care unii doresc să influenţeze opinia publică şi să pună presiune asupra instituţiilor statului, doar pentru a trage foloase politice din această cutremurătoare situaţie.

În speranţa că mintea cea de pe urmă a românului va birui întru decenţă, aşteptăm şi noi concluziile anchetei demarate de instituţiile abilitate. 

Aurel Niculae

 

Preşedinte

Organizaţia judeţeană UNPR Călăraşi

 

Daniel Ştefan Drăgulin

Vicepreşedinte UNPR

Coordonator pe Regiunea Sud Muntenia

Comentariile sunt inchise.