Creator de frumuseți – Cenaclul literar-artistic ”Phoenix”

Media 10:39 am - 25 iunie, 2019 Comentariile sunt închise pentru Creator de frumuseți – Cenaclul literar-artistic ”Phoenix”

Luni 24 iunie, membrii cenaclului literar-artistic ”Phoenix” din Călărași au oferit o surpriză plăcută iubitorilor de frumos, organizând cu prilejul ”Zilei Iei”, în incinta Casei Expozițiilor a Direcției Județene de Cultură și Patrimoniu, o frumoasă expoziție cu lucrări de pictură, obiecte vestimentare populare și prosoape țesute.

Amenajată într-un stil pitoresc (cu ramuri de mentă și busuioc, cu mănunchiuri de spice de grâu etc.) expoziția impresionează prin naturalețe, valoare și frumusețe, ea demonstrând din nou aportul adus de membrii acestui cenaclu la viața culturală a urbei.

Atenția vizitatorului este atrasă de lucrările de pictură realizate de Petronela Milea (”Fata cu Cobilița” și ”Autoportret) de Jimmy Stănescu (”Fata cu maramă”), de Noni Ștefănescu (”Imagine din gospodăria țărănească”), Adrian Grigoriu (”Sânziene”) de frumoasele chipuri de tinere îmbrăcate în ie pictate pe Cornel Ursu-Dobrogea și alte lucrări. O prezență deosebită a fost Filofteia Radu, meșter popular care a prezentat o ie confecționată manual (”Ie de Bârlad”) și două brâuri neasemuit de frumoase.

Alte obiecte expuse iii, prosoape și marame, o cămașă bărbătească folosită la muncă de pe câmp, care provin din zona orașelor Huși și Vaslui și fac parte din colecția particulară a preotului Adrian Grigoriu. Pe simeze mai sunt expuse cinci reproduceri-foto după lucrările unui pictor ucrainian care înfățișează tot atâtea chipuri de copii cu frumoase coronițe din flori pe cap, simbolizând sânzienele.

În deschiderea vernisajului au rostit alocuțiuni dr. Sorin Danciu, directorul Direcției Județene de Cultură și Patrimoniu, Cornel Ursu, Petronela Milea, Filofteia Radu și preotul Adrian Grigoriu – președintele cenaclului ”Phoenix”.

Constantin MITULESCU

Comentariile sunt inchise.