COOPERARE POLIȚIENEASCĂ INTERNAȚIONALĂ PENTRU SALVAREA UNEI TINERE EXPLOATATE SEXUAL

Media 8:15 am - 9 martie, 2023 0

La data de 3 martie a.c., Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a fost informat de către Biroul Atașatului de Afaceri Interne al M.A.I. din Paris cu privire la faptul că o minoră, de 12 ani, de cetățenie română, a fost victima unei infracțiuni de natură sexuală, în Paris, Franța, la data de 19 februarie 2023, în exploatarea minorei fiind implicați chiar părinții acesteia.

Din investigațiile Poliției Franceze a reieșit că părinții minorei ar fi primit sume mari de bani de la un cetățean francez, în schimbul exploatării sexuale a copilului.

Mama minorei și cetățeanul francez au fost arestați preventiv de Poliția Franceză, fiind acuzați de trafic de ființe umane și agresiune sexuală asupra unui minor.

Tatăl minorei a părăsit Franța împreună cu cei doi copii ai săi, printre care și victima.

Centrul de Cooperare Polițienească Internațională a facilitat schimbul de informații dintre Poliția Franceză și Poliția Română.

Astfel, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a efectuat investigații, cu operativitate, în vederea localizării minorei și a tatălui acesteia, stabilindu-se că aceștia se află în România.

La data de 6 martie a.c., autoritățile franceze au introdus în Sistemul de Informații Schengen o semnalare pe numele persoanei bănuite, cetățean român, tatăl copilei, solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare.

Bărbatul este bănuit de faptul că, în perioada ianuarie – februarie 2023, ar fi aplicat rele tratamente fiicei sale minore, în scopul exploatării sexuale a acesteia de către un cetățean francez, în schimbul a 89.000 de euro.

Astfel, la data de 8 martie a.c., în urma investigațiilor desfășurate în cauză, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de Poliție Județean Călărași au identificat minora și pe tatăl acesteia.

D.G.A.S.P.C. Călărași a preluat sub protecție minora, iar persoana bănuită a fost reținută și prezentată organului judiciar competent, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis de către autoritățile franceze.

Procedura de executare a mandatului european de arestare este în curs de desfășurare.

Lasă răspuns »