CONTINUĂ SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII

Media 9:35 pm - 26 mai, 2022 Comentariile sunt închise pentru CONTINUĂ SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII

La data de 24 mai a.c, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul Poliției Municipiului Călărași, împreună cu polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Modelu, Dragalina și Grădiștea, au desfășurat activități de prevenire stradale pe tema violenței domestice.

Scopul alctivităților a fost atragerea atenția opiniei publice asupra fenomenului căruia îi cad victime persoanele vulnerabile.

Ascunsă printre dovezi de iubire, violența domestica e mai greu de identificat, iar activitățile s-au desfășurat sub deviza ,,Iubirea de azi nu șterge agresiunea de ieri”.

Cetățenii au fost informați cu privire la formele de violență domestică, în ce condiții se poate obține ordinul de protecție provizoriu și care sunt interdicțiile și obligațiile care sunt puse in aplicare pentru o perioadă de 5 zile de la emiterea acestuia.

De asemenea, la data de 25 mai a.c, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară, Serviciului de Investigații Criminale și Postului de Poliție Ulmu, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași, au desfășurat activități preventive pe tema victimizării și a disparițiilor de minori.

Activitățile au fost derulate la Centrul de Servicii Sociale Perișoru și la Centrul de Plasament Făurei.

Scopul activităților desfășurate este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din centrele de protecție socială. Polițiștii au transmis minorilor informații în vederea prevenirii implicării acestora în activități infracționale ca victime sau autori, iar cu ocazia campaniei ,,Saptămâna prevenirii criminalității”, ziua de 25 Mai – ,,Ziua internațională a copiilor dispăruți a fost dedicată creșterii gradului de informare cu privire la riscurile plecării voluntare din instituțiile de ocrotire precum si responsabilizării educatorilor asupra indatoririi de indrumare a minorilor sub toate aspectele.

Comentariile sunt inchise.