CONSILIUL CONCURENŢEI ANALIZEAZĂ ACHIZIȚIA UNOR CREANȚE ȘI ACTIVE DE CĂTRE APS ZETA

Media 5:01 pm - 29 iunie, 2022 Comentariile sunt închise pentru CONSILIUL CONCURENŢEI ANALIZEAZĂ ACHIZIȚIA UNOR CREANȚE ȘI ACTIVE DE CĂTRE APS ZETA

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care APS Zeta S.A intenționează să achiziționeze un portofoliu de credite neperformante, creanțe din leasing și active, de la entități membre ale Grupului Bank of Cyprus.

APS Zeta S.A. este membră a Grupului APS, activ în principal în Europa Centrală și de Sud-Est, având trei direcții principale de activitate: gestionarea alternativă a activelor, investiții imobiliare și recuperarea creanțelor.

Bank of Cyprus Group este liderul în servicii financiare şi bancare din Cipru, axat pe furnizarea unei game variate de produse şi servicii financiare precum activităţi bancare dedicate persoanelor fizice şi companiilor, finanţe, factoring, servicii de investiţii, brokeraj, managementul fondurilor, servicii de private banking, respectiv asigurări generale şi de viaţă.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), operațiunea propusă este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței. Ca urmare, autoritatea de concurență va evalua această tranzacție în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax la nr. 021 405 45 12 sau prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Comentariile sunt inchise.