În data de 30 septembrie, ADR Sud Muntenia a organizat cea de-a V-a Conferinţă Regională a Parteneriatelor, eveniment desfăşurat la sediul Agenţiei, în contextul finalizării etapei de programare pentru perioada 2014 – 2020.
La eveniment au participat aproximativ 70 de membri ai Grupurilor de Parteneriat Local de la nivelul regiunii Sud Muntenia, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai direcţiilor deconcentrate, ai mediului de afaceri, ai sindicatelor şi ai ONG-urilor din regiunea noastră.
Cea de-a V-a Conferinţă regională a avut ca obiectiv prezentarea variantei finale a Planului de Dezvoltare Regională (PDR) 2014 – 2020 şi a Raportului final de evaluare ex-ante al acestuia. Totodată, s-au purtat discuţii privind fundamentarea elaborării PDR în Sud Muntenia şi procesul de planificare strategică în regiunea noastră pentru perioada 2014 – 2020.
Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a declarat în cuvântul de deschidere următoarele:
„Vreau să vă mulţumesc pentru interesul pe care îl manifestaţi pentru activitatea pe care o derulăm în regiunea Sud Muntenia. Astăzi suntem în măsură să vă prezentăm date concrete care <<măsoară>> activitatea pe care dumneavoastră o desfăşuraţi de mai bine de trei ani, din 2011 – este vorba despre Planul de Dezvoltare Regională pentru 2014 – 2020, precum şi comentariile evaluatorilor ex-ante. De asemenea, dorim să vă prezentăm şi studiile ce au fundamentat Planul, situaţia portofoliului de proiecte – parte integrantă a documentului strategic de programare, precum şi câteva informaţii privind viitorul Program Operaţional Regional 2014 – 2020.
Ne dorim ca Planul de Dezvoltare Regională să aibă un rol important în selectarea şi ierarhizarea proiectelor în Sud Muntenia, indiferent de finanţatorul de care vorbim. Ne dorim ca el să fie un instrument util acestora. Dar, pentru a fi util, acesta trebuie să aibă poate cea mai importantă calitate – de a fi acceptat de un număr cât mai mare de actori importanţi de la nivelul regiunii noastre.”
În Sud Muntenia, parteneriatul regional a fost structurat pe trei niveluri: Comitetul Regional de Planificare (CRP), grupurile de lucru subregionale denumite Grupuri de Parteneriat Local (GPL), constituite la nivelul fiecărui judeţ, şi Grupurile Tematice Regionale (GTR), create pe baza priorităţilor tematice naţionale şi a priorităţilor regionale identificate. Planul de Dezvoltare Regională pentru Sud Muntenia este publicat pe site-ul www.admuntenia.ro şi urmează să fie avizat în cadrul CRP, ultima etapă reprezentând aprobarea în şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională.
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este instituţia responsabilă pentru elaborarea strategiei şi a Planului de Dezvoltare Regională pentru perioada de programare 2014-2020. Experții din cadrul Direcţiei Dezvoltare şi Comunicare coordonează activitatea Grupurilor de Parteneriat Local şi a Grupurilor Tematice de Parteneriat. Mai multe detalii despre această activitate puteţi obţine contactând Serviciul Strategii, Dezvoltare, Cooperare din cadrul Direcţiei Dezvoltare şi Comunicare, e-mail: programe@adrmuntenia.ro.
Comentariile sunt inchise.