Conferința Anuală a Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013

Media 5:10 pm - 22 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Conferința Anuală a Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013

Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria), Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului din România) și Autoritatea Națională (Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice din Bulgaria) au organizat joi Conferința Anuală privind stadiul implementării Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul  Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia din Călărași, începând cu ora 10.00.
Grupul țintă al acestui eveniment este reprezentat de beneficiari ai Programului, oficiali la nivel național, regional și local din România și Bulgaria, precum și de mass media din cele două state. Cuvântul de deschidere a aparținut domunului Liviu MUȘAT, președintele Consiliului Director al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria, domnului Iuliu Bara, directorul general al Direcției Generale pentru Cooperare Teritorială din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, domnului Marius MLADENOV, șeful Departamentului “Programe de Cooperare Teritorială Europeană și de Vecinătate” din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, ambasadorului Bulgariei în România, excelența sa Aleksandar FILIPOV, și reprezentantului Comisiei Europene, Kypros KYPRIANOU.  
Evenimentul a urmărit prezentarea progreselor înregistrate în implementarea Programului pe parcursul anului 2012. Astfel, reprezentanții structurilor de management ale Programului au prezentat principalele realizăria ale Programului, cu accent pe evidențierea informațiilor financiare și fizice.
Totodată, în cadrul Conferinței s-a desfășurat ultima etapă a concursului de proiecte organizat la nivelul Programului în perioada  octombrie-noiembrie 2012. Astfel, primele 10 proiecte selectate la sfîrșitul etapei întâi au fost prezentate în cadrul conferinței, participanții fiind cei care au votat pentru desemnarea câștigătorului concursului.   
httpv://youtu.be/f3oOQekx7jQ

Comentariile sunt inchise.