Comunicat – Percheziții – punere în circulație de mărfuri contrafăcute etc. – SUPC-PÎCCJ

Media 4:57 pm - 11 aprilie, 2017 Comentariile sunt închise pentru Comunicat – Percheziții – punere în circulație de mărfuri contrafăcute etc. – SUPC-PÎCCJ

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație a mărfurilor contrafăcute și evaziune fiscală.
În cursul zilei de astăzi, 11 aprilie 2017, pe baza mandatelor emise de către instanță, sub coordonarea procurorilor, se efectuează percheziţii în 23 de locații (sedii sociale şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi locuinţe ale persoanelor ce cordonează activitatea acestora) de către lucrători ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, având sprijinul poliţiştilor de la inspectoratele de poliţie judeţene.
Din probatoriul administrat până în acest moment a rezultat că pe piața internă se comercializează produse de curățenie contrafăcute, atât online (inclusiv pe facebook), cât și în mod direct, de către o firmă cu sediul în municipiul Cluj Napoca, care deține în regim de franciză un număr de 25 de magazine, situate în 10 județe din țară.
De asemenea, ca urmare a achiziționării unor astfel de produse de către firma respectivă, vânzătorul a emis bonuri fiscale pentru alte produse decât cele cumpărate.
Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentariile sunt inchise.