Comunicat – Participare Procuror General al PICCJ la sedinta DNA

Media 6:07 pm - 8 ianuarie, 2019 0

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
În cursul zilei de azi, 8 ianuarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, a participat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la o ședință ocazionată de finalizarea mandatului de conducere al doamnei procuror șef Anca Jurma. Cu acest prilej, s-a constatat că aceasta și-a îndeplinit obiectivele asumate: asigurarea unui interimat echilibrat, continuarea combaterii fenomenului corupției, respectarea normelor procedurale, a standardelor europene în materie și apărarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor.
Totodată, în acest cadru, s-a transmis conducerea DNA de la procurorul șef interimar, căruia îi expiră delegarea, către procurorii șefi adjuncți, conform reglementărilor interne.
În acest context, procurorul general al PÎCCJ le-a adresat procurorilor anticorupție un mesaj în care a subliniat faptul că DNA are resursele umane de expertiză profesională pentru a asigura integritatea, eficiența și disciplina instituțională, precum și de a continua lupta anticorupție, în conformitate cu normele și standardele profesionale de eficacitate, calitate a actelor de urmărire penală și de apărare a drepturilor fundamentale ale omului.
De asemenea, domnul Augustin Lazăr și-a exprimat convingerea că noua conducere a DNA va lua toate măsurile legale pentru a asigura desfășurarea în condiții optime a activității structurii anticorupție.

Lasă răspuns »