Principalele obiective operaţionale realizate de către Serviciul de Ambulanţă al judeţului Călăraşi în anul 2014 au fost:
Reducerea indicatorilor operaţionali (timp de răspuns de intervenţie) privind întervenţia pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în faza prespitalicească;
Cooperarea eficientă cu alte structuri specializate în domeniul situaţiilor de urgenţă, în calitate de componentă a sistemului naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat;
Coordonarea misiunilor încredinţate, prin intermediul dispeceratului comun ISU – SAJ;
Efectuarea de transporturi medicale asistate/neasistate pentru transferul interclinic al pacienţilor, la solicitarea spitalelor şi a pacienţitor/aparţinătorilor;
Asigurarea asistenţei medicale la evenimente publice;
Transportul neasistat al minorilor şi pacienţilor netransportabili la/de la centrele de dializă.
În anul 2014 Serviciul de Ambulanţa al judeţului Călăraşi a intervenit la un număr total de 35.947 solicitări, din care 2242 de solicitari au fost solutionate de echipaje tip C2 formate din medic, asistent şi ambulanţier, 28.604 de către echipaje tip B2 formate din asistent şi ambulanţier şi 5101 de transporturi neasistate efectuate cu autosanitare tip A2.
Activitatea s-a desfăşurat în regim de permanenţă cu un număr de 13 echipaje tip B2, şi un echipaj C2, acestea fiind suplimentate în perioadele critice (zilele caniculare, perioadele cu viscol, ger, etc.), cu un număr de echipaje adecvat situaţiei respective.
În cursul anului 2014, SAJ Călăraşi a predat către echipaje de rang superior de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, chemate în întâmpinare, 16 pacienţi şi 55 de pacienţi către elicopterele SMURD.
În ceea ce priveşte pregătirea profesională a personalului sanitar şi sanitar auxiliar, în anul 2014, au participat la cursuri de perfecţionare un număr de 50 de angajaţi. Totodată întreg personalul unităţii a participat la sesiuni de pregătire organizate intern.
Cele 26 de autosanitare operaţionale din dotarea SAJ Călăraşi au efectuat anul trecut un rulaj total de 1.723.935 km, o medie de 143.661 km/lună. Rulajul înregistat în anul 2014 a fost aproximativ egal cu cel din 2013 când autovehiculele au rulat 1.729.681.
Principalele direcţii în care a acţionat compartimentul tehnic au fost:
Îmbunătăţirea stării tehnice a parcului auto ;
Aceste obiectiv a fost îndeplinit în mare măsură, în condiţiile în care starea parcului auto la sfărşitul anului 2013 era una precară, pe fondul rulajelor mai mari de 500.000 km înregistrate de peste 45% din autosanitare. Prin eforturile depuse în anul 2014 şi reparaţiile efectuate, starea tehnică generală a parcului auto s-a îmbunătăţit considerabil.
Casarea autosanitarelor cu un grad avansat de uzură;
În anul 2014, s- a întocmit documentaţia necesară pentru scoaterea din funcţiune în vederea casării unui număr de 15 ambulanţe care aveau normele de exploatare îndeplinite. S-a obţinut aprobarea scoaterii din funcţiune şi s-a procedat la casarea propriu-zisă a acestora precum şi predarea lor către o firmă specializată.
Dotarea cu autosanitare noi;
În anul 2014 s-au întocmit memorii către Ministerul Sănătăţii şi Comisia Interministerială pentru Suport Tehnic din Ministerul Afacerilor Interne, prin care s-a arătat deficitul de dotare cu care unitatea noastră se confrunta. Astfel, în cursul anului au fost repartizate un număr de 5 autosanitare noi care au făcut să se restabilească condiţii normale de lucru în cadrul activităţii medicale.
Problemele întâmpinate şi obiectivele nerealizate în anul 2014 şi care vor fi reportate pe agenda conducerii SAJ Călăraşi pentru anul 2015 sunt deficitul de personal sanitar, în special medici, şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru angajaţi prin renovarea sediilor în care funcţionează sediul central şi punctele de lucru ale instituţiei.
MANAGER GENERAL
ec. MANEA Marius
Comentariile sunt inchise.