Comunicat de presa DSP Calarasi – virus COVID-19

Media 3:54 pm - 29 februarie, 2020 Comentariile sunt închise pentru Comunicat de presa DSP Calarasi – virus COVID-19

În data de 29.02.2020, dimineața, am primit informații prin intermediul Serviciului Județean de Ambulanță al județului Călărași, în legătură cu un pacient, adult, din mediul rural, prezentând febră în seara anterioară apelării.
Pacientul a venit în România la data de 23 februarie 2020, moment la care localitatea și regiunea din care a venit nu făcea parte din cele vizate de instituirea unor măsuri speciale, în Italia.
Pentru a preveni orice îndoială cu privire la starea sa de sănătate, acesta a fost transportat și izolat la Spitalul Județean de Urgență Călărași, secția de boli infecto – contagioase, conform procedurilor, prin apelarea la serviciul 112, cu ajutorul unui mijloc de transport adecvat, aparținând I.S.U. Călărași, în condiții de securitate.
Starea pacientului este bună, stabilă conform evaluării făcute de medicul de specialitate, în spital. A fost recoltat exsudat nazofaringian în această zi și probele au fost trimise la Institutul Național Matei Balș.
Vă vom informa asupra rezultatelor probelor de laborator, în cel mai scurt timp, imediat ce acestea ne vor fi comunicate.
În data de 29.02.2020, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași monitorizează 40 de persoane, din județ, aflate în autoizolare la domiciliu. Starea de sănătate a persoanelor autoizolate este bună, acestea nu prezintă simptome și se află în legătură permanentă cu DSP Călărași. În acest moment, în județ, nu avem persoane în carantină.
Facem apel la calm, la înțelegerea rațională a contextului epidemiologic și la gestionarea corectă a emoțiilor.

29.02.2020

Director Executiv
DSP Călărași
Cezar – Cristian Rădulescu

Comentariile sunt inchise.