Comunicat – Arestare preventivă – tentativă de omor – PMTMB

Media 6:52 pm - 10 martie, 2017 Comentariile sunt închise pentru Comunicat – Arestare preventivă – tentativă de omor – PMTMB

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul CREASTĂ LUCIAN (plutonier major, subofiţer operativ principal) pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, cu referire la infracțiunea de violenţă în familie. În cursul zilei de ieri, 9 martie 2017, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă magistraților din cadrul Tribunalului Militar București, care au admis cererea şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.
Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situație de fapt:
La data de 8 martie 2017, în jurul orei 19.45, în timp ce se afla la domiciliul său, inculpatul Creastă Lucian, aflat în stare de ebrietate, şi-a înjunghiat soţia în mod repetat, cu un cuţit de bucătărie, după care a încercat să se sinucidă. Militarul în cauză şi persoana vătămată au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale, iniţial la un spital din municipiul Roşiorii de Vede, iar ulterior la Spitalul Judeţean Teleorman.
Potrivit concluziilor preliminare emise de către medicul legist, persoana vătămată a suferit leziuni produse prin lovire repetată cu corp dur tăietor, înţepător, care necesită pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale, fiind de natură a-i pune în primejdie viaţa.
Cercetarea la fața locului a fost efectuată de o echipă operativă formată din doi procurori militari.
Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentariile sunt inchise.