CJ Călărași a “mușcat” din “mărul” PMP

Media 1:34 pm - 27 octombrie, 2016 Comentariile sunt închise pentru CJ Călărași a “mușcat” din “mărul” PMP

Departamentul de Comunicare al Partidului Mișcarea Populară (PMP) din Călărași a apelat de curând la toate mijloacele pentru a aduce la cunoștința mass-mediei faptul că organizează o conferință de presă prilejuită de anunțarea listei candidaților pentru alegerile parlamentare 2016, eveniment ce a avut loc miercuri, 26 octombrie 2016, ora 13.30, la sediul partidului (Strada București, nr. 50).

Un astfel de mijloc a fost și acela al folosirii site-ului oficial al Consiliului Județean Călărași.

Mai jos dovada:

CJC

Având în vedere faptul că respectivă conferință de presă a fost susţinută de deputatul Sefer Cristian George, preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene PMP Călăraşi și de Dr. Simona Maria Vlădica, vicepreședintele interimar, nu putem decât să speculam că unul dintre cei doi ar fi avut “intrare” la Consiliul Județean Călărași, astfel încât invitația de presă să apără și pe site-ul oficial al acestuia.

Ulterior aceasta a fost ștearsă de pe site.

CJ

De menționat că Dr. Simona Maria Vlădica este și Consilier al Președintelui Consiliului Județean Călărași pe probleme de Comunicare și Imagine, după cum apare în comunicatele de presă ale instituției.

Din câte se pare PMP Călărași are o “influență” mult mai mare decât celelalte partide asupra principalei instituții din județul Călărași.

Așteptăm un punct de vedere al reprezentărilor CJ Călărași referitor la acest subiect.

Update 2.11.2016: Referitor la publicarea în data de 25.10.2016 pe site-ul Consiliului Județean Călărași a unei invitații la conferința de presă a unui partid politic, după analizarea situației create, vă putem comunica următoarele:
Între Consiliul Județean Călărași și firma E-Top Company SRL există încheiat un contract care are ca obiect prestarea de servicii de mentenanță a website-urilor, printre atribuțiunile contractuale ale furnizorului (potrivit caietului de sarcini) numărându-se și „publicarea informațiilor solicitate și aprobate de către Consiliul Județean”.
Doamnei Vlădica Simona i s-a aprobat, în urma unei cereri adresate președintelui Consiliului Județean Călărași în data de 22.08.2016, să exercite activitate de consiliere a președintelui Consiliului Județean Călărași și promovarea imaginii în domeniul sănătății, Consiliul Județean având în subordine Spitalul Județean de Urgență Călărași, Spitalul de Pneumoftiziologie Călărași, Spitalul de Psihiatrie Săpunari. În virtutea acestei calități, doamnei Vlădica Simona i s-a aprobat să trimită direct, prin e-mail, firmei E-Top Company SRL comunicate pe teme de sănătate, care să fie publicate pe site-ul Consiliului Județean. La data respectivă doamna Vlădica Simona nu era cunoscută ca desfășurând activități politice.
Facem precizarea că în afară de firma E-Top Company SRL, mai are acces pentru publicarea pe site-ul Consiliului Județean Călărași unul dintre informaticienii angajați în instituție. Cu excepția celor menționați, nici o altă persoană din cadrul instituției sau din afara acesteia nu mai are posibilitatea publicării pe site-ul Consiliului Județean Călărași (în lumina celor de mai sus, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Călărași, facem mențiunea expresă că fostul consilier al președintelui Răducu George Filipescu, domnul Marius Stroe, nu a avut la data respectivă acces pentru a publica pe site-ul Consiliului Județean Călărași).
După implicarea în activități politice, doamna Vlădica Simona a încetat să mai exercite activitate de consiliere a președintelui Consiliului Județean Călărași, acest aspect nefiind însă consemnat formal. Datorită lipsei acestei formalități, nu au existat documente subsecvente care să atragă atenția firmei E-Top Company SRL că informațiile care provin de la doamna Vlădica Simona nu mai pot fi publicate pe site-ul Consiliului Județean, în acest fel creându-se posibilitatea apariției împrejurării regretabile în care, urmare a unui e-mail primit, fără a fi făcută nici o verificare a textului, comunicatul unui partid politic să apară pe site-ul Consiliului Județean. Menționăm că imediat ce s-a sesizat această situație neplăcută, a fost îndreptată prin îndepărtarea respectivului comunicat.
Președintele Consiliului Județean Călărași regretă situația creată și îi asigură pe toți călărășenii de faptul că instituția în fruntea căreia a fost ales va fi ținută departe de orice act de promovare a vreunui competitor politic.

Cabinetul președintelui Consiliului Județean Călărași

Update 3.11.2016: Deși această formă de colaborare a fost făcută publică, din păcate nu a fost formalizată printr-un document. Spun „din păcate” deoarece lipsa acestei formalizări a creat premisele apariției unei crize de comunicare. Ar fi existat posibilitatea încheierii unui contract de voluntariat, posibilitate prevăzută în legislația în vigoare, dar decizia a fost de a amâna încheierea acestui contract până la aprobarea unui Regulament privind activitatea de voluntariat în Consiliul Județean. Încheierea unui astfel de contract nu a mai avut loc deoarece între timp colaborarea dintre președintele Consiliului Județean și doamna Vlădica Simona a încetat.

Comentariile sunt inchise.