Cetățean turc trimis in judecata pentru trafic de droguri de mare risc şi operațiuni ilegale cu precursori de droguri

Media 4:27 pm - 16 ianuarie, 2019 Comentariile sunt închise pentru Cetățean turc trimis in judecata pentru trafic de droguri de mare risc şi operațiuni ilegale cu precursori de droguri

La data de 10.12.2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului A. Y., cetățean turc,pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi operațiuni ilegale cu precursori de droguri.

Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că la data de 21.08.2018, în jurul orei 05,50 inculpatul A. Y s-a prezentat la controlul de frontieră de la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, jud. Arad, pe sensul de intrare în România, în calitate de șofer al unui ansamblu rutier înmatriculat în Georgia, format din cap tractor și semiremorcă.
Din probele administrate în cauză a rezultat că inculpatul este angajat în calitate de șofer la o societate comercială cu sediul în Batumi – Georgia, societate care are ca obiect de activitate transportul de mărfuri.
Astfel, societatea comercială fiind în derularea unor contracte comerciale cu o altă societate de intermediere transporturi, a efectuat un transport legal cu mărfuri pe ruta Germania (două societăţi comerciale, în calitate de importatori de cupru) – Turcia, mărfurile transportate fiind ansambluri destinate fixării cuprului, proces tehnologic care s-ar fi desfășurat în Turcia, firma aflată pe teritoriul acestei țări, fiind exportatoare de cupru, autovehiculul implicat în acest transport licit fiind cel condus de către inculpatul A. Y.
În urma controlului ansamblului rutier organele poliției de frontieră au depistat, sub patul șoferului amplasat în cabina capului tractor, o geantă din material textil, de culoare neagră, în care se aflau 20 pachete având logo-ul ”DIAMOND, care conțineau cantitatea de 20018,7 grame cocaină.
De asemenea, în semiremorcă au fost identificate 5 (cinci) recipiente (butoaie), protejate cu armură metalică și material OSB, cu capacitate de 1000 litri fiecare, care conțineau cantitatea totală de 5000 litri anhidridă acetică.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.
Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Comentariile sunt inchise.