CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE

Media 2:56 am - 20 octombrie, 2022 Comentariile sunt închise pentru CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE

La data de 19 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași, efectuează 7 percheziții domiciliare, în județul Călărași și municipiul București.

Activitatea vizează probarea activității infracționale a două persoane, care ar fi exploatat sexual două femei, una minoră și una majoră (mamă și fiică) determinându-le, prin ameninţări cu acte de violenţă şi abuz de autoritate, să practice prostituţia, inițial în municipiul București, apoi pe teritoriul Italiei și Germaniei.

Sumele de bani obținute din exploatarea celor două victime ar fi fost investite în achiziția de bunuri imobile (casă de locuit) și mobile (3 autoturisme).

Acțiunea beneficiază de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La activități participă și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și jandarmi din cadrul Jandarmeriei Române.

DIICOT: La data de 19.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O.București și S.C.C.O. Călărași efectuează 7 percheziţii domiciliare, în municipiul București și pe raza judeţului Călărași într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de minori , trafic de persoane și proxenetism.

În cauză s-a reținut că, în anul 2012 două persoane au recrutat, în scopul exploatării o minoră în vârstă de 14 ani, pe care ulterior au exploatat-o sexual, până în anul 2019, determinând-o prin ameninţări cu acte de violenţă şi abuz de autoritate să practice prostituţia în folosul lor, iniţial în Bucureşti şi apoi în Germania.

De asemenea, începând cu anul 2014 aceleași persoane au recrutat o tânără, pe care ulterior au exploatat-o sexual până la începutul anului 2019 și au determinat-o prin ameninţări cu acte de violenţă şi abuz de autoritate să practice prostituţia în Italia și Germania.
Mai multe persoane vor fi aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași pentru audieri.

Acțiunea beneficiază de sprijinul IJJ Călărași și BSIJ.
Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentariile sunt inchise.