CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

Media 3:11 pm - 25 iunie, 2020 0

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cercetează doi bărbați pentru săvârșirea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” .

La data de 24 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sprijiniți de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au efectuat 2 percheziții domiciliare pe raza județului Călărași, la persoane bănuite de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor 4 arme de vânătoare și 98 de cartușe.

În fapt, un bărbat în vârstă de 62 de ani, în cursul lunii ianuarie a.c., i-a încredințat fiului său în vârstă de 41 de ani, arma de vânătoare fără a îndeplini condițiile legale.

Totodată, în urma perchezițiilor efectuate la bărbatul în vârstă de 62 de ani, au fost depistate 11 cartușe, muniție pentru care nu era autorizat să o dețină.

De asemenea, la bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost descoperită o armă ce aparținea tatălui său, pe care acesta o deținea fără a îndeplini condițiile legale.

Pe numele celor 2 bărbați s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, au fost sancționați contravențional conform Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor cu amendă în valoare de 6.000 de lei fiecare și le-a fost anulat dreptul de deținere, port și folosire de arme și muniții.

Lasă răspuns »