CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT CALIFICAT, FAVORIZAREA FĂPTUITORULUI ȘI CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

Media 6:51 pm - 11 noiembrie, 2021 Comentariile sunt închise pentru CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT CALIFICAT, FAVORIZAREA FĂPTUITORULUI ȘI CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

Cinci persoane sunt cercetate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași pentru furt calificat, favorizarea făptuitorului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Doi tineri au fost reținuți.

Urmare a unor activități complexe informativ-operative și de cercetare penală, la data de 10 noiembrie a.c., polițiștii au reușit identificarea și probarea activității infracționale a cinci persoane, din comuna Cuza-Vodă, județul Călărași.

În fapt, în noaptea de 19 octombrie a.c., 5 tineri s-au plimbat cu un autoturism condus de unul dintre aceștia, fără a poseda permis. Ulterior în jurul orei 02.00, aceștia au luat hotărârea de a se deplasa în municipiul Călărași, iar pe fondul teribilismului unul dintre băieți a venit cu inițiativa de a merge să sustragă telefoane din incinta unui magazin.

Cu această propunere au fost de acord 2 dintre tineri, astfel aceștia au plecat pe jos către sediul magazinului, au forțat ușa de acces, au pătruns în interiorul magazinului și au reușit să sustragă un telefon mobil.

La data de 10 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale, beneficiind de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroul de Ordine Publică, Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea, Serviciului de Acțiuni Speciale și a unei echipe de intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, au efectuat 5 percheziții domiciliare, pe raza comunei Cuza-Vodă, fiind descoperite și ridicate mai multe probe și mijloace materiale de probă, precum și telefonul mobil sustras.

Față de 2 tineri a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Totodată, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

Comentariile sunt inchise.