CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNEA DE DARE DE MITĂ

Media 10:30 pm - 14 decembrie, 2020 Comentariile sunt închise pentru CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNEA DE DARE DE MITĂ

Un conducător auto din Republica Moldova este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și refuz de recoltare a probelor biologice, după denunțul agenților de poliție din cadrul Biroului Rutier Călărași.

Astăzi, 14 decembrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii rutieri au oprit în trafic pe strada Prelungirea București din municipiul Călărași un autotren înmatriculat în Republica Moldova, a cărui masă maximă autorizată nu permitea accesul prin municipiu.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta refuzând.

Ulterior, persoanei în cauză i s-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.
Bărbatul, în scopul de a fi lăsat să plece și de a nu i se recolta probe biologice, a încercat să le ofere polițiștilor, cu titlu de mită, suma de 400 de dolari SUA.

Polițiștii au înregistrat discuția cu aparatul tip body-cam și au procedat la anunțarea de îndată a conducerii unității.

Totodată, în cauză, s-a procedat la anunțarea cu celeritate a procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași și a Serviciului Județean Anticorupție Călărași, urmând ca cercetările să fie preluate de aceste structuri.

Comentariile sunt inchise.