CERCETAT PENTRU CONTRABANDĂ CALIFICATĂ ȘI NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI AL MUNIȚIILOR

Media 4:20 pm - 2 noiembrie, 2022 Comentariile sunt închise pentru CERCETAT PENTRU CONTRABANDĂ CALIFICATĂ ȘI NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI AL MUNIȚIILOR

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cercetează un bărbat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.
În scopul creșterii siguranței cetățeanului prin activități de prevenire și combatere a evenimentelor generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează regimul armelor și munițiilor, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Alexandru Odobescu, județul Călărași, care deținea fără drept, la domiciliul său, două arme neletale de tir sportiv, cu aer comprimat.

În fapt, una dintre arme a fost deținută în baza unui certificat de deținător, de către o rudă a acestuia, iar cea de-a doua armă a fost achiziționată din Bulgaria, în cursul anului 2017 și introdusă pe teritoriul României prin punctul vamal Silistra-Ostrov.

Armele neletale au fost ridicate de către lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în vederea continuării cercetărilor.

Față de persoana în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Comentariile sunt inchise.