Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Calarasi in parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Calarasi continua actiunile proiectului local „VIATA CEL MAI SCUMP DROG „

Media 11:13 pm - 6 septembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Calarasi in parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Calarasi continua actiunile proiectului local „VIATA CEL MAI SCUMP DROG „

 

Incepand cu luna februarie 2012, CPECA Calarasi in parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Calarasi implementeaza proiectul local „Viata cel mai scump drog”.

Proiectul consta in desfasurarea de activitati de informare/educare la nivelul mai multor grupe tinta, dar si implicarea diferitelor structuri ale Ministerului Administratiei si Internelor in prevenirea si combaterea consumului de alcool, substantelor psihoactive ”etnobotanice” si drogurilor, precum si a violentei .

            Proiectul se deruleaza in perioada februarie-decembrie 2012.

In cadrul primului obiectiv al proiectului, echipa mixta din cadrul celor doua institutii a desfasurat intalniri interactive cu elevi din institutiile de invatamant din municipiul Calarasi, participantii fiind informati cu privire la fenomenul drogurilor, efectele nocive asupra sanatatii ale alcoolului, substantelor psihoactive ”etnobotanice” si drogurilor, consecintele consumului acestora in plan juridic si social, modalitati de prevenire .

 Un alt obiectiv al proiectului este promovarea unui stil de viata sanatos,  prin sport, muzica, teatru, ca alternativa la consumul de alcool si droguri. Acest obiectiv se realizeza prin intalniri cu tinerii si adultii care frecventeaza locurile de petrecere a timpului liber: discoteci, stadioane, baruri, terase.

Astfel, in data de 07 septembrie 2012, specialistii CPECA impreuna cu jandarmii si voluntarii CPECA vor distribui materiale informative si vor purta discutii cu vizitatorii Targului de Toamna Calarasi 2012, precum si cu spectatorii meciului de fotbal organizat la Stadionul Municipal Calarasi. In cadrul intalnirilor vor fi  promovati factorii de protectie pentru prevenirea consumului de droguri,  precum si informarea comunitatii cu privire la serviciile oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Calarasi. 

Comentariile sunt inchise.