Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi (CPECA) este structura teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog şi funcţionează în cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bucureşti nr. 1.
La nivelul local, prin CPECA sunt oferite servicii de prevenire a consumului de droguri și servicii de asistență integrate în adicții, CPECA monitorizând şi coordonând activităţile instituţiilor locale cu competenţe în domeniu, ale organizaţiilor neguvernamentale şi ale altor parteneri sociali implicaţi în aplicarea la nivel local a Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog.
Proiectul “PUZZLE…DECIDE!” implementat de CPECA Călăraşi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Călăraşi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Călăraşi, are ca scop creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de tutun, alcool, haşiş, marijuana şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.
Proiectul se va derula în anul şcolar 2014-2015 în toate unităţile de învăţământ liceal din municipiul Călăraşi şi urmăreşte îndeplinirea următoarelor obiective specifice:
Informarea şi educarea elevilor cu privire la consecinţele nocive ale consumului de tutun, alcool, haşiş, marijuana şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive în vederea promovării unui comportament de viaţă sănătos şi evitarea sau întârzierea consumului.
Organizarea de activităţi culturale, artistice şi sportive de petrecere a timpului, ca alternativă sănătoasă la consumul de tutun, alcool, haşiş, marijuana şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.
Informarea comunităţii asupra desfăşurării proiectului şi a serviciilor oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Călăraşi
În cadrul activităţilor proiectului vor fi abordate teme cu privire la „Alcool – ne putem distra şi fără?”; „Tutun – implicaţii socio-medicale”şi „Droguri – factori de risc şi de protecţie. Legislaţie”, tinerii putând adresa întrebări specialiştilor CPECA. O altă activitate va fi realizată de către elevii claselor implicate în proiect prin susţinerea unor momente culturale, artistice şi sportive, ca alternativă sănătoasă la consumul de tutun, alcool, haşiş, marijuana şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.
În urma implementării proiectului ne propunem creşterea gradului de implicare al tinerilor, prin oferirea de informaţii noi, utile şi educative despre consecinţele utilizării de ţigări, alcool şi alte droguri.
COORDONATOR CPECA,
Alin Cristian STAN
Comentariile sunt inchise.