”CATHARSIS” – Antologie literară a Cenaclului ”Phoenix”-Călărași

Media 10:50 am - 25 septembrie, 2021 Comentariile sunt închise pentru ”CATHARSIS” – Antologie literară a Cenaclului ”Phoenix”-Călărași

În prezența unei asistente numeroase, printre care și o parte din membrii cenaclului, marți 21 septembrie în sala ”Perspective” a Bibliotecii Județene ”Alexandru Odobescu” a fost prezentată prima antologie literară intitulată ”CATHARSIS”, volum editat cu eforturi financiare proprii, coperta reprezentând un fragment din lucrarea ”Amazon” al artistului plastic Valerie Blanche membră a cenaclului.

De la apariția sa în urmă cu nouă ani, Cenaclul Phoenix a devenit parte activă în peisajul cultural călărășean, iar o parte din membrii săi au participat la unele activități în plan național devenind cunoscuți și peste hotare. În domeniul literar cenacliștii au publicat 16 volume de poezie sau proză, au organizat și realizat mai multe sărbători literare, au inițiat concursuri de creație pentru elevi, au lansat acțiunea ”Cartea pentru toți”, au înființat ”Biblioteca scriitorilor călărășeni”, au editat mai multe periodice literar-artistice s.a.m.d..

Volumul enciclopedic este prefațat de Rodica Iacob, unul dintre membrii fondatori, urmat de un scurt istoric. În volum sunt prezentați 24 de membri ai cenaclului, patru prozatori și 20 de poeți.

Impresionantul eveniment cultural, continuator al principiului ”purificarea prin artă” a fost deschis de Calciu Simona reprezentanta bibliotecii după care au vorbit despre activitatea cenaclului și a membrilor săi Nelu Chiru, secretar și Adrian Grigoriu președinte, ultimul făcând referire și la perspectiva scoaterii unui alt volum antologic care va prezenta latura artistică a cenaclului cunoscută ca fiind intensă și valoroasă.

Au citit din creațiile lor mai mulți cenacliști, iar tânărul Ștefan Oprea s-a remarcat din nou la vioara sa interpretând frumoase melodii.

Au fost momente memorabile de înalt nivel creativ și artistic. În așteptarea noului volum antologic, felicitări.

Constantin Mitulescu

Comentariile sunt inchise.