Carnet plastic – Valerie Blanche – “Primăvara abstractă”

Media 11:01 am - 27 aprilie, 2021 Comentariile sunt închise pentru Carnet plastic – Valerie Blanche – “Primăvara abstractă”

Într-o zi frumoasă de primăvară – 21 aprilie – sala multifuncțională “Perspective” a Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” din localitate a găzduit vernisajul expoziției de artă plastică “Primăvara abstractă” a călărășencei Valerie Blanche care s-a remarcat în ultimii ani atât la expozițiile de grup organizate la Călărași cât și în Capitală.
Simezele găzduiesc peste 60 de lucrări de pictură rodul activității ultimilor trei ani “Primăvara abstractă” fiind prima sa expoziție personală.
Adeptă a unor tehnici mai puțin folosite în domeniu pentru obținerea unor palete cât mai diversificate de culori, ea realizează câmpuri și benzi vibrate cromatic de mare rafinament și bine conturate, ca ulterior să fie întregite, dacă este cazul, cu alte elemente picturale transpunându-și astfel gândurile în splendide imagini care ating latura abstractului dar care sunt atrăgătoare ochiului căpătând apoi sensuri, înțelesuri și aprecieri.
Transferând prin astfel de procedee sensul de la concret la abstract Valerie Blanche crează o lume a metamorfozelor producând astfel multe subînțelesuri specifice artelor plastice.
Enumerăm doar câteva lucruri care vă vor atrage atenția dacă vizitați expoziția: “Lacul cu nuferi”, “Culorile toamnei”, “Galaxie”, “Amurg de toamnă”, “Reflex”, “Torente”, “Zbor de fluturi”, “Câmp cu gălbenele”, “Constelația Taur”, “Emoții de toamnă”, “Luna albastră”, “Primăvara”, “Culorile florilor”, “Serpentin” și altele.
În deschiderea vernisajului au rostit alocuțiuni doamna Munteanu Laura – directoare și Calciu Simona angajată a bibliotecii, Andrei Grigoriu președintele Cenaclului literar-artistic “Pheonix” din Călărași a cărui membru este Valerie Blanche iar în final criticul de artă Ana Amelia Dincă a prezentat pe larg activitatea expozantei și a lucrărilor expuse.
Expoziția poate fi vizitată până pe data de 21 mai 2021.

 

Lui Valerie Blanche

Privind operele de artă
Mă întreb cum reușești
Să îmbini “pată cu pată”
În așa fel să ne uimești?

Constantin Mitulescu

Comentariile sunt inchise.