Carmen Pavel – Expoziția de pictură ”Debut”

Media 10:06 am - 25 septembrie, 2019 Comentariile sunt închise pentru Carmen Pavel – Expoziția de pictură ”Debut”

Muzeul Municipal Călărași, instituție de cultură ce are printre obiectivele sale și promovarea tinerelor talente, a vernisat în ziua de 19 septembrie a.c. la ora 18.00 o expoziție de pictură aparținând tinerei Carmen Pavel, membră a Cenaclului literar-artistic ”Phoenix” intitulată ”Debut”. Dacă în urmă cu ceva timp numele său apărea în cadrul mai multor expoziții colective, mai recent a reușit să fie apreciată în lumea iubitorilor de artă datorită stilului său modernist în a trata imaginea și folosirea unei cromatici mai reci dar din a căror combinații reușește să creeze lucrări plăcute vederii. Fosta elevă, în timp ce activa la Clubul Elevilor a artistului plastic Silviu Ioan Soare se pare că și-a însușit printre altele, destul de bine și tehnica coloritului, Silviu Ioan Soare fiind cunoscut în domeniul picturii ca novator în culoare ca urmare a îndelungilor sale căutări, având și profesia de inginer chimist.

Carmen Pavel expune pe simezele celor două săli expoziționale un număr mare de lucrări cu tematici diferite: studii, peisaje, portrete și natură statică.

Datorită stilului său pictural, vizitatorul ar crede la prima vedere că unele lucruri ar face parte din pictura naivă, însă private mai atent își va da seama că ele ascund elemente bine structurate și proporționate plasate în diferite planuri pentru a accentua lumina sau umbra, traiectoriile liniilor marchează discret contururi atent definite iar cromatica arată esența vizionară a executantei, element forte ce începe să o reprezinte.

Vizitatorul se va opri și admira lucruri precum: ”Neliniște”, ”Cerșetorul”, ”La întâlnire”, ”Nud de femeie”, ”Fata cu ochi albaștri”, ”Visul”, ciclurile “Portretul de bătrână” și “Portret de femeie”, “Natură statică” și altele lucrări destul de complexe din punct de vedere compozițional, ele demonstrând că autoarea își însușește destul de ușor și trăsăturile fizionomice ale modelului studiat. “Debut” este printre altele și o expoziție de culoare, emanând o atmosferă primitoare și meditativă.

În așteptarea de noi apariții pe simeze, felicitări și… mult curaj.

Constantin MITULESCU

Comentariile sunt inchise.