”Calea luminii”

Media 11:26 am - 20 septembrie, 2021 0

În ziua de 10 septembrie a.c., la Casa Expozițiilor din incinta Direcței Județene pentru Cultură Călărași a avut loc un inedit eveniment cultural sub genericul ”Calea luminii”. El a constat în vernisajul unei expoziții de pictură, autoare fiind Carmen Pavel și lansarea cărții ”Parfum de serafimi” aparținând Nicoletei Ignat, ultima rezervând o mare surpriză publicului prezent și cu lucrări de pictură, ambele prezente pe simeze fiind membre ale Cenaclului cultural-artistic ”Phoenix” din Călărași.

Carmen Pavel cunoscută publicului călărășean iubitor de artă prin prima sa expoziție personală dar și prin participarea la majoritatea celor de grup expune un număr de lucrări interesante realizate într-un stil decorativ în care domină fizionomia chipului uman realizat prin linii, unghiuri și cromatici bine alese demonstrând astfel că stăpânește în bună măsură elementele compoziționale. Enumerăm lucrări precum ”Femeia în război”, ”Limbaj”, ”Mama naturii”, ”Femeie cu mâinile la spate”, ”Amalgam” și altele.

Nicoleta Ignat prezintă pe simeze lucrări din natură abstractă create prin frumoase jocuri de culori concentrate pe suprafețe mici, dar care încântă privirea. Prin lucrările expuse Nicoleta Ignat ne arată că are și o mare disponibilitate în libertatea de exprimare generând diferite iluzii optice la care privitorul este provocat.

Menționăm câteva dintre lucrări: ”Viața și timpul”, ”Totul e un joc”, ”Pe drumul întregirii”, ”Iluminare” s.a.m.d.. În deschiderea evenimentului doamna Carmen Ionescu directoarea instituției culturale s-a referit pe scurt la tematica acestuia, după care criticul de artă Ana Amelia Dincă, curatorul expoziției a vorbit despre calitatea lucrărilor celor două expozante și a stilurilor folosite felicitându-le. În final au rostit alocuțiuni Nicoleta Ignat și Carmen Pavel.

Cartea Nicoletei Ignat ”Parfum de serafimi” (poezie Reiki) a fost trecută cu vederea, dar directoarea Carmen Ionescu a menționat-o și a citit din ea o poezie. A fost un eveniment plăcut care a marcat încă odată existența pe plan local multor talente care trebuiesc apreciate încurajate și promovate.

Constantin Mitulescu

Lasă răspuns »