CĂLĂRAȘI / Tu decizi! Votează legal! – acțiune comună, desfășurată în piețe și oboare, pentru informarea cetățenilor

Media 11:14 pm - 18 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru CĂLĂRAȘI / Tu decizi! Votează legal! – acțiune comună, desfășurată în piețe și oboare, pentru informarea cetățenilor

La sfârșitul acestei săptămâni, reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Administrației și Internelor au intensificat acțiunile pentru informarea cetățenilor din județul Călărași cu privire la limitele legale ale exercitării dreptului de vot și conștientizarea riscurilor la care se expun în situația încălcării legii

Persoanele prezente în piața Centrală, piața Big și târgul săptămânal din municipiul Călărași au primit recomandările polițiștilor, jandarmilor și pompierilor de a alege să voteze corect la scrutinul pentru Camera Deputaților și Senatului României, organizat la data de 09 decembrie 2012.

Oamenii legii le-au explicat că este important ca voința electoratului să nu fie influențată prin darea sau primirea de bani, produse alimentare, nealimentare sau alte obiecte. Fiecare cetățean cu drept de vot trebuie să voteze potrivit propriilor convingeri.
 
Polițiștii i-au asigurat că vor interveni prompt la orice sesizare de încălcare a legislației electorale și vor aplica sanțiunile corespunzătoare.

Acțiuni similare, de distribuire de pliante și afișare a materialelor promoținale ale campaniei de informare Tu decizi! Votează legal!” au fost desfășurate de polițiștii de prevenirea criminalității și de proximitate, precum și de polițiștii de frontieră,în această săptămână,și în piețele și ogoarele din celelalte localități urbane și rurale din județul Călărași.

Afișele au fost postate în locuri cu vizibilitate (centre comerciale, hale de legume, fructe și brânzeturi, magazine, instutuții publice) și la avizierele și birourile de relații cu publicul ale unităților teritoriale de poliție, jandarmerie, pompieri, poliție de frontieră, primării, Instituția Prefectului.

Astfel de acțiuni de informare și conștientizare vor fi derulate în continuare pe raza județului Călărași, urmând ca mesajul campaniei Tu decizi! Voteză legal! să fie transmis unui număr cât mai mare de cetățeni cu drept de vot.

De asemenea, chiar în ziua votului, afișele promoționale se vor găsi, la loc vizibil, în toate secțiile de votare.

Pentru alte informații despre legislația incidentă și acțiunile desfășurate la nivel național de personalul M.A.I. în această perioadă, cetățenii sunt invitați să viziteze  pagina specială de Internet a campaniei de informare – www.votlegal.ro.

Comentariile sunt inchise.