Călărași – transportul ilegal de persoane, sancționat de polițiști

Media 3:04 pm - 22 noiembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Călărași – transportul ilegal de persoane, sancționat de polițiști

Polițiștii Biroului Rutier Călărași au identificat pe raza municipiului Călărași două persoane, cu privire la care există suspiciunea că efectuează transport de persoane contra cost, în afara cadrului stabilit de legislația privind transporturile rutiere.
În ziua de 20 noiembrie a.c., pe raza municipiului Călărași, a fost depistat C. George, de 22 ani, din comuna Grădiștea, județul Călărași, care efectua transport de persoane pe ruta Călărași – Grădiștea, cu un autoturism marca Dacia, fără a îndeplini condițiile legale privind transportul persoanelor.
În ziua de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii au identificat și pe P. Ionuț, de 18 ani, din comuna Ciocănești, județul Călărași, cu privire la care există suspiciunea că efectua transport de persoane contra cost, pe ruta Ciocănești – Călărași, cu un autoturism marca Rover, fără a fi autorizat în acest sens.
Aspectele constatate de polițiști fac obiectul cercetărilor care vor fi continuate în dosarele penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii.


Concentrația alcoolică a unui conducător auto: 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat

La data de 21 noiembrie a.c., ora 01.00, N. Aurel, de 47 ani, din comuna Modelu, a fost depistat de polițiști, pe raza localității de domiciliu, în timp ce conducea un autoturism marca BMW, deși avea o concentrație alcoolică de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Călărași, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.


Oltenița – un bărbat de 71 ani a fost prins conducând un moped, fără să posede permis

În după-amiaza de 21 noiembrie a.c., ora 15.00, pe raza municipiului Oltenița, pe strada Dunărea, polițiștii au depistat pe B. Gheorghe, de 71 ani, din localitate, care conducea un moped, fără să fie posesor de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.


Oltenița – 10 elevi, care absentau nemotivat de la cursuri, au fost depistați de polițiști în sălile de jocuri de noroc

Creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar constituie priorități ale polițiștilor, care desfășoară zilnic activități de informare și prevenire a criminalității.
În ziua de 21 noiembrie a.c., între orele 09.30 – 12.00, polițiștii de proximitate din Oltenița au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar.
În unitățile de alimentație publică din apropierea unităților de învățământ și în sălile de jocuri de noroc, verificate, oamenii legii au depistat 10 elevi ai unui liceu tehnologic din Oltenița, care absentau de la cursuri.
Aspectele constatate cu ocazia acțiunii derulate au făcut obiectul unor informări, care au fost transmise conducerii școlii și părinților copiilor.


Mandat de arestare preventivă, pus în aplicare de polițiști

În ziua de 21 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Călărași, cu sprijinul jandarmilor, au dus la executare un mandat de arestare preventivă emis pentru o perioadă de 29 zile, de Tribunalul Călărași, pe numele lui R. Geană, de 43 ani, din satul Răzvani, orașul Lehliu – Gară, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, lipsire de libertate, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis și refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Comentariile sunt inchise.