Călărași: Șeful Poliției Călărași urmărit penal

Media 2:09 pm - 14 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Călărași: Șeful Poliției Călărași urmărit penal
Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, transferat de la IPJ Suceava, Ioan Nicușor Todirut, este urmărit penal pentru o afacere cu un imobil cumpărat pentru poliția municipală din Suceava în anul 2006.
 
Pentru clădire, fost sediu administrativ al societății de tricotaje Zimbru, statul român, prin Inspectoratul General al Poliției Române, condus atunci de chestorul Dan Fătuloiu, a plătit 119 miliarde de lei vechi.
 
Suma alocata inițial a fost de 25 de miliarde de lei vechi, iar clădirea a fost evaluată la cererea vânzătorului la doar 40 de miliarde de lei vechi. Comisarul șef Ioan Nicusor Todiruț, în prezent șef al IPJ Călărași, este urmărit penal pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și corupție.
 
Pentru ca tranzacția să fie finalizată, conducerea IPJ Suceava a cerut o suplimentare a sumei alocate, aprobată de la București. Totul a ieșit la iveală în 2010, în urma unor verificări făcute la Suceava de cadre din corpul de control al ministrului Internelor de la acea vreme. În urma controlului, s-a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Todiruț și a patru subalterni care au făcut parte din comisia de licitație. În dosarul aflat la DNA se verifică și suplimentarea cu 90 de milioane de lei vechi a sumei destinate achiziționării de mobilier, fără a fi organizată o licitație. (sursa: www.promptmedia.ro)
 
Purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași, inspector Ramona Tudor a declarat joi, pentru www.mediacalarasi.ro, că în prezent șeful IPJ Călărași, Ioan Nicușor Todiruț se află în concediu de odihnă.

Comentariile sunt inchise.