CĂLĂRAȘI – DESCINDERI LA SUSPECȚI DE TRAFIC DE PERSOANE

Media 5:22 pm - 1 mai, 2013 Comentariile sunt închise pentru CĂLĂRAȘI – DESCINDERI LA SUSPECȚI DE TRAFIC DE PERSOANE

12 persoane din județul Călărași sunt suspectate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat mai multe tinere, pe care le-au găzduit, transportat și exploatat prin obligare la practicarea prostituției, în Italia.

Polițiști din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași au efectuat, în această dimineață, mai multe percheziții domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, constituite din 12 persoane, suspectate de trafic de persoane.

Astfel, au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, pe raza comunei Ciocănești, din județul Călărași, suspecții fiind conduși pentru audieri la DIICOT – Biroul Teritorial Călărași.

Din cercetările efectuate în cauză de către polițiștii din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Călărași, cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă, a reieșit faptul că, în perioada 2009 – 2013, cei 12 suspecți, între care există relații de rudenie, au racolat, găzduit și transportat mai multe tinere, care proveneau din familii dezorganizate sau cu o situație materială precară, prin promisiunea unui loc de muncă în Italia, în orașul Parma, unde le exploatau prin obligare la practicarea prostituției „la stradă”.

Valoarea prejudiciului obținut este estimat la 200.000 de euro.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea și sprijinirea unui grup infracțional organizat și trafic de minori, urmând să fie luate toate măsurile legale care se impun.

Comentariile sunt inchise.