Călărășenii sunt invitați la startul Turului de investigare a Dunării pe bicicletă!

Media 5:51 pm - 21 iunie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Călărășenii sunt invitați la startul Turului de investigare a Dunării pe bicicletă!

Călărași, 18 iunie 2013 Voluntarii echipei Cycling Romania vor porni luni, 24 iunie, ora 11.00, din fața Consiliului Județean.
Un grup de 32 de tineri voluntari români și bulgari va parcurge aproximativ 5.000 km pe bicicletă pentru a investiga diverse trasee de cicloturism de pe malul românesc al Dunării, între Călărași și Naidăș, în perioada 24 iunie – 9 iulie. Startul va fi dat simultan din Călărași și Oravița.
Bicicliștii vor porni din fața Consiliului Județean luni, 24 iunie, la ora 11.00. „Îi invităm alături de noi pe toți ce pasionați de mersul pe bicicletă. Nu este o competiție, este o plimbare prin care oamenii se pot bucura de natură și se pot relaxa. În același timp, au posibilitatea de a descoperi lucruri interesante despre locurile din apropiere, de la atracțiile turistice din județ până la producători locali. Credem că vizitele repetate ale bicicliștilor pot contribui la creșterea substanțială a economiei, după modelul altor țări, precum Olanda.”, a declarat Mircea Crisbășanu, coordonatorul proiectului.
Cei care se vor alătura voluntarilor pot contribui, așadar, la descoperirea de noi trasee de parcurs cu bicicleta și la promovarea punctelor de interes din zonă. În funcție de nivelul de pregătire, se pot parcurge distanțe diferite, de la 2 km (Călărași – Pod), până la 10 km (Călărași-Chiciu) sau, și mai departe, pe unul dintre traseele care vor fi investigate în județul Călărași.
Tinerii voluntari vor aduna povești despre oameni și gospodăriile lor, despre obiective turistice și unități de cazare și despre zonele cu peisaje deosebite de pe malul românesc al Dunării, pe care le vor prezenta apoi pe un portal național de cilcloturism, menit să promoveze România drept destinație excelentă pentru cicloturism. România va fi așezată pe harta europeană a cicloturismului, prin crearea portalului în română și engleză. Cum va arăta portalul puteți vedea aici .
Patru trasee de investigat în Județul Călărași
Din Călărași vor pleca 16 bicicliști ai echipei Cycling Romania, care se vor împărți în patru grupuri. Un grup va merge spre Chiciu, spre sud, iar celelalte trei grupuri vor merge spre nord. Astfel, doritorii se pot alătura oricărui grup, în funcție de experiență: Grup 1 – Călărași – Grădiștea – Ciocănești – Mănăstirea – Oltenița, Grup 2 – Călărași – Chiciu – drum dig – Mănăstirea – drum dig – Oltenița, Grup 3 – Călărași – Independența – Vlad Țepeș – Zimbru – Valea Argovei – Mănăstirea, Grup 4 – Călărași – Alexandru Odobescu – Bogata – Mănăstirea – Oltenița.

Condiții pentru participare
• Bicicliștii care doresc să se alăture inițiativei sunt rugați să se asigure că dispun de echipamentul necesar pentru a parcurge traseul în siguranță. Casca de protecție este obligatorie.
• Participarea este gratuită, iar vârsta minimă de participare este de 14 ani. Copiii sub această vârstă pot participa însoțiți de părinți.
• Înscrierile se fac trimițând un mail la adresa stup@aroi.ro.
Evenimentul este organizat de către Asociația ROI (www.aroi.ro ) și Cycling Romania, cu sprijinul Hotelului Călărași. Mai multe despre proiect puteți citi pe site-ul turuldunarii.cyclingromania.ro.
Despre Cycling Romania
Cycling Romania (www.cyclingromania.ro) este un proiect de antreprenoriat social, susținut de Asociația ROI, care promovează cicloturismul și dezvoltarea comunităților locale. În doi ani, peste 150 de turiști, majoritatea străini, au participat la tururi de neuitat în Prahova, Buzău, Transilvania, Dobrogea. Numeroase articole despre Cycling Romania au apărut în presa românească, precum și în cea internațională. În plus, cu ajutorul Cycling Romania se marchează trasee pentru bicicletă, în diferite regiuni ale țării. Un exemplu este Centura Cicloturistică București, unde s-au marcat trasee în comunele din jurul Bucureștiului. 

Comentariile sunt inchise.