BURLACI ŞI BURLĂCIŢE – de Hanoch Levin

Media 10:51 pm - 31 octombrie, 2017 Comentariile sunt închise pentru BURLACI ŞI BURLĂCIŢE – de Hanoch Levin

Un cuplu. Ba nu, două cupluri. Și amândouă se gândesc la căsătorie. Dar căsătoria nu e treabă ușoară, așa că numai și gândul de a merge la Oficiul Stării Civile poate stârni coșmaruri.

„A fi sau a nu fi. Aceasta e-ntrebarea”. Iar întrebarea se constituie într-un scenariu oniric al unei posibile căsătorii.

Deși piesa este scrisă de un israelian, spectacolul Burlaci și burlăcițe este o autentică mostră de commedia dell’arte, fapt ușor de explicat dată fiind originea regizoarei Alessandra Giuntini. De fapt, imagistica întregului spectacol trimite la origini mai adânci, ajungând până la Aristofan. Machiajul puternic al actorilor, costumele care exagerează anumite părți ale corpului, pășirea până la limita grotescului, picanteria limbajului, toate acestea, îmbinate cu oniricul situației imaginate de Hanoch Levin, creează o imagine umflată, deformată și deloc flatantă a umanului, dar care rămâne în limitele unei comedii inteligent scrise și excepțional interpretate.Textul și spectacolul – sexiste, burlești, dar cu o adiere de poetic luat în răspăr – sunt un comentariu mușcător în jurul responsabilității umane, al angajamentului față de ceva „serios”, aruncând în aer stereotipurile și lăsând în urma lor un oftat sau un chicot. O comedie care eliberează și, totodată, pune pe gânduri.

 

LUNI 06 NOV/2017, ORA 19.00, sala “BARBU ȘTIRBEI”   

 

Relaţii suplimentare şi rezervări, tel 0242.314.925

Preţ /bilet 25 lei.

Pentru elevi ,studenţi, pensionari-15 lei/bilet

Audiență: N16 – Nerecomandat sub 16 ani
Durată: 1h 30min (fără pauză)

Comentariile sunt inchise.