Siguranţa elevilor – preocupare a poliţiştilor din Dragalina
Agenţi de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Dragalina au desfăşurat, în ziua de 13 ianuarie 2015, o acţiune preventivă pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor în unităţile de învăţământ.
Elevii claselor a – VII – a şi a – VIII – a ai şcolii generale nr. 1 din Dragalina au discutat cu poliţiştii, în prezenţa directorului şi profesorilor unităţii de învăţământ, despre importanţa educaţiei pentru fiecare adult în devenire.
Oamenii legii şi profesorii le-au explicat adolescenţilor cum ar putea şi ar trebui să se ferească de relele tentaţii, care se circumscriu sferei delincvenţei.
Să spunem un „Nu” hotărât consumului de droguri sau de substanţe stupefiante, mirajul străinătăţii şi atracţia câştigului facil, alegerea cu grijă a anturajului pentru reducerea riscului de a deveni victime ale traficului de persoane, care pot fi exploatate sexual sau prin muncă, au fost o serie din problemele abordate.
Beneficiarii sfaturilor preventive transmise de poliţişti au fost 50 de elevi din Dragalina.
Cercetaţi penal pentru conducere sub influenţa alcoolului
Poliţiştii Biroului Rutier Călăraşi au întocmit dosare penale după ce s-a confirmat, prin analizele la sânge, că mai mulţi conducători auto, care au refuzat să fie testaţi de oamenii legii cu aparatul etilotest pentru stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat, se aflau sub influenţa alcoolului.
Trei bărbaţi, din municipiul Călăraşi, cu vârste între 40 şi 64 de ani, au fost opriţi în trafic de poliţişti, în cursul anului 2014, şi au refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest. Însă acestora le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Probele de laborator au demonstrat, ulterior, că cei trei bărbaţi aveau alcoolemii cu valori între 1,40 şi 2,10 g/l alcool pur în sânge.
Deşi probabil au considerat că vor evita să răspundă penal dacă nu vor fi testaţi cu aparatul etilotest, conducătorii auto vor fi cercetaţi în continuare în dosarele penale întocmite, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Poliţiştii atrag atenţia asupra riscului pe care-l reprezintă consumul de alcool de către conducătorii auto, urmările accidentelor rutiere produse pe acest fond putând fi regretabile!
Efectele consumului de alcool asupra organismului uman a celui care se află la volan:
– scăderea percepţiei vizuale (prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) şi a capacităţii de analiză (evaluarea incorectă a distanţelor şi a vitezelor de deplasare),
– instalarea unei stări de euforie şi bravadă (subestimarea pericolelor şi riscurilor din trafic),
– scăderea concentrării şi atenţiei, a reflexelor şi a vitezei de execuţie a mişcărilor,
– instalarea oboselii, care poate conduce la adormire la volan!
Ulmeni – accident rutier, produs de un bărbat care se afla influenţa alcoolului şi nu posedă permis
În după-amiaza de 14 ianuarie 2015, P. Cristian, de 35 ani, din comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi, a condus o autoutilitară neînmatriculată, pe raza localităţii, şi, la o intersecţie, pe fondul neacordării priorităţii de trecere, a intrat in coliziune cu un autoturism condus regulamentar de V. Anghel, de 33 ani, din Ulmeni.
În urma accidentului a rezultat vătămarea uşoară a lui S. Valentina, de 44 ani, pasageră în autoturism.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul lui V. Anghel şi pozitiv ( 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat) pentru P. Cristian.
S-a constatat că P. Cristian nu posedă nici permis de conducere.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Comentariile sunt inchise.