Buletin de presă – IPJ Călărași

Media 10:14 am - 31 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presă – IPJ Călărași

Suspecți de ultraj la polițist, arestați preventiv

Polițiștii din Fundulea și-au declinat competența în favoarea Parchetului de pe lângă Lehliu-Gară într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj asupra polițistului, loviri sau alte violențe și port ilegal al cuțitului.
Procurorii au dispus ieri reținerea pentru 24 de ore a suspecților M. Ionuț, de 28 ani, din comuna Gurbănești, și U. Remus, de 42 ani, din satul Răzvani, orașul Lehliu Gară.
În fapt, în seara de 26 octombrie a.c., agenții Postului de Poliție Gurbănești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în zona primăriei, pe stradă, are loc un scandal între mai multe persoane. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între M. Ștefan, de 27 ani, din comuna Gurbănești, și U. Remus, de 42 ani, din satul Răzvani, a avut loc un conflict, în timpul căruia primul a fost lovit de celălalt cu un obiect tăietor-înțepător, necesitând îngrijiri medicale.
În timpul intervenției, pentru aplanarea stării conflictuale, un agent de poliție a fost lovit cu pumnii în zona feței de M. Ionuț, de 28 ani, din comuna Gurbănești, care se afla sub influența alcoolului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, lovire sau alte violențe și port ilegal al cuțitului, în locuri publice.
Cei doi suspecți au fost prezentați ieri instanței de judecată, care a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
M. Ionuț și U. Remus au fost depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.


Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate de polițiști

În timpul activităților desfășurate în trafic, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ, polițiștii au constatat mai multe infracțiuni de conducerea unor mopede și autoturisme de către persoane care nu posedă permise de conducere, fiind luată măsura întocmirii de dosare penale.

În ziua de 30 octombrie a.c., ora 12.45, agenți din cadrul Poliției Orașului Fundulea au depistat, pe strada Nicolae Titulescu, un moped condus de R. Petrică, de 18 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.


În seara de 30 octombrie a.c., în jurul orei 17.40, agenți din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au identificat pe raza comunei Ileana, județul Călărași, pe L. Ilie, de 45 ani, localitate, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a poseda permis de conducere.


În seara de 30 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, pe raza comunei Ileana, agenții de poliție au depistat și pe M. Constantin, de 27 ani, din localitate, care conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.


Agenții Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au depistat pe raza comunei Ileana, în seara de 30 octombrie a.c., în jurul orei 18.30, pe P. Georgel, de 24 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.


În dimineața de 31 octombrie a.c., ora 05.00, agenți de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat, pe strada Independenței, pe I. Cristian, de 20 ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea un autoturism marca Ford, fără a poseda permis de conducere, mașina fiindu-i încredințată cu știință de către F. Ștefan, de 19 ani, din Călărași.


Oltenița – acțiuni preventive în școli

Creșterea gradului de siguranță a elevilor în școli și în zona adiacentă unităților de învățământ, prevenirea victimizării minorilor și a delincvenței juvenile constituie priorități pentru polițiștii călărășeni, astfel că zilnic, se desfășoară, atât în mediul urban, cât și în cel rural, activități de informare pentru reducerea riscului de victimizare și de prevenire a absenteismului școlar.
Ieri, în intervalul orar 09,30 – 12,00, polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar din unitățile de învățământ din localitate.
Au fost verificate unitățile de alimentație publică, aflate în apropierea școlilor, unde au fost identificați 6 elevi din clasele a IX – a și a – X – a, care absentau nemotivat de la cursurile liceale.
Polițiștii au luat măsura informării unităților de învățământ și părinților cu privire la aspectele constatate.

Comentariile sunt inchise.