Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 9:19 pm - 25 septembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Independența – suspect de furt dintr-un magazin, reținut de polițiști

Agenții Postului de Poliție Independența au identificat pe doi tineri, care au sustras haine, țigări și alte bunuri dintr-un magazin din comună.
M. Gheorghe, de 18 ani, și A. Stelian, de 17 ani, ambii din comuna Independența, sunt suspectați că, în noaptea de 14/15 septembrie a.c., au rupt tocul și gratiile cu care era prevăzută fereastra unui magazin și au sustras din interior mai multe tricouri bărbătești, pachete de țigări și alte produse.
În ziua de 24 septembrie a.c., față de M. GHEORGHE, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.
Suspectul va fi prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cu propunerea de arestare preventivă.


Infracțiuni rutiere

Un echipaj de poliție rutieră a depistat, în ziua de 23 septembrie a.c., ora 08.45, un autoturism marca Dacia, condus de Ș. Constantin, de 39 de ani, din localitatea Jegălia, județul Călărași, care se deplasa pe D.N. 3B, având o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cauză s-a întocmit dosar penal.


În ziua de 23 septembrie a.c., în jurul orei 12:00, agenți din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară au oprit în trafic, pe D.J. 303, o autoutilitară marca Dacia, condusă de S. Marian, de 45 ani, din comuna Valea Argovei, județul Călărași.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul avea permisul de conducere reținut, în cauză fiind întocmit dosar penal.


În după-amiaza de 23 septembrie a.c., în jurul orei 15:15, agenți din cadrul Postului de Poliție Chirnogi au depistat pe D.N. 41 un autovehicul neînmatriculat, la volanul căruia se afla C. Dorin, de 29 ani, din comuna Chirnogi, care nu posedă permis de conducere.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.


În ziua de 24 septembrie a.c., ora 09.00, agenți de poliție din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Prelungirea București pe C. Vlad, de 39 ani, din comuna Izvoarele, județul Giurgiu, care conducea un autoturism marca Dacia Logan, având o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.


În noaptea de 24/25 septembrie a.c., ora 00.40, agenți din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au depistat pe D.C. 52, un moped neînregistrat, condus de C. Ionel, de 26 ani, din comuna Tămădău Mare, care nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.


Accidente rutiere ușoare

În ziua de 24 septembrie a.c., ora 10.40, B. Georgian, de 21 ani, din comuna Borcea, a condus un autoturism marca Renault pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, și nu a acordat prioritate de trecere la plecarea de pe loc a unui autobuz, condus de V. Anton, virând brusc dreapta pentru a intra în parcarea unui supermarket. Pentru evitarea coliziunii, conducătorul autobuzului a frânat brusc. 
Din incident a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui I. Anișoara, de 53 ani, din Călărași, pasageră în autobuz.
Cei doi conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


În ziua de 24 septembrie a.c., ora 13.35, pe D.N. 3A, în afara localității Tudor Vladimirescu, T. Cornel, de 32 ani, din comuna Ștefan cel Mare, județul Călărași, a condus un autoturism marca Mazda și nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers față de autoturismul marca Dacia, condus de C. Gabriela, de 30 de ani, din municipiul Călărași, intrând în coliziune față-spate cu acesta.
Din accident a rezultat rănirea ușoară a lui T. Elena, pasager în autoturismul Dacia.
Conducătorii autovehiculelor au fost testați alcoolscop de către polițiști, rezultatele fiind negative.
În cauză sunt continuate cercetările pentru a toate împrejurările producerii accidentului.


În seara de 24 septembrie a.c., ora 23.35, în timp ce conducea un moped pe raza satului Șeinoiu, V. Constantin, de 28 ani, din comuna Tămădău Mare, județul Călărași, avându-l ca pasager pe V. Ionuț, de 27ani, a pierdut controlul mopedului, răsturnându-se în afara părții carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a lui V. Constantin.
Bărbatul nu posedă permis de conducere și i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis.

Comentariile sunt inchise.