Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria a reunit reprezentanții mass media din Călărași și Silistra

Media 2:26 pm - 18 decembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria a reunit reprezentanții mass media din Călărași și Silistra

Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași) prin Secretariatul Tehnic Comun pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007–2013 a organizat, marți, în Silistra, o sesiune de informare pentru reprezentanții mass-media.

Scopul acestei întâlniri a fost de a prezenta cele mai importante repere ale Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, cu accent pe succesele și provocările întâmpinate pe parcursul acestui an. Reprezentanții presei au avut posibilitatea de a adresa întrebări și de a obține răspunsuri pentru punctele de interes, dar și de a privi Programul prin prisma colegilor de pe cealaltă parte a Dunării.
 
La nivelul Programului, în urma celor patru apeluri de proiecte lansate au fost depuse 392 de propuneri de proiecte, din care 225 proiecte au fost aprobare spre finanțare de către Comitetul Comun de Selecție al Programului. În acest moment, 126 de proiecte sunt contractate, cu o valoare de 233 milioane euro, dintre care 197 milioane euro asigurați prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR). Dintre proiectele contractate, 69 de operațiuni sunt deja finalizate, restul afându-se în implementare. Prin intermediul cererilor de rambursare întocmite de beneficiari, au fost solicitați 50 milioane de euro din FEDR.
 
Directorul executiv BRCT Călărași, Nicoleta Mincu, a punctat importanța evenimentului pentru presă și implicit, prin intermediul lor, pentru cetățenii din zona vizată de Program. “Consider că progresele înregistrate sunt remarcabile, identitatea Programului pe harta celor două state partenere conturându-se din ce în ce mai clar de la un an la altul.”
 
Șeful Secretariatului Tehnic Comun al Programului din cadrul BRCT Călărași a subliniat contribuția Programului la îmbunătățirea vieții cetățenilor europeni de-a lungul graniței, de la crearea de noi locuri de muncă, la protejarea mediului, îmbunătățirea serviciilor și transport, dar și preocuparea permanentă de a promova rezultatele obținute pe parcursul derulării Programului.
 
Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007–2013 are ca principal obiectiv sprijinirea dezvoltării regiunii de graniță dintre România și Bulgaria, în vederea depășirii dificultăților de dezvoltare similare cu care se confruntă cele două state prin acțiuni și soluții comune.
 
 

Comentariile sunt inchise.