BILANȚUL ULTIMELOR 24 DE ORE: ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

Media 7:25 pm - 27 octombrie, 2020 0

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, în ultimele 24 de ore, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.
La activitățile desfășurate au participat aproximativ 100 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.
În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 162 de societăți comerciale și 150 de obiective și locații de interes în contextul COVID-19.
De asemenea, au fost verificate 1.456 de persoane aflate în izolare sau carantină, iar în trafic au fost verificate 388 de autoturisme și 379 de mijloace de transport în comun, unde au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei.
Totodată, au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale în context COVID, dintre care 88 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 5 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea în valoare de 9.500 lei și alte 140 de sanțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 33.000 lei.
Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.
Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă răspuns »