BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: 108 INFRACŢIUNI CONSTATATE ȘI 949 DE CONTRAVENȚII APLICATE

Media 4:12 pm - 6 iunie, 2022 0

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 451 de sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 60 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.
În săptămâna 30 mai – 05 iunie a.c., peste 900 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.
S-a intervenit la 450 de evenimente sesizate prin 112, au fost organizate 68 de acțiuni și o razie cu efective mărite în data de 04/05.06.2022, în municipiul Călărași și în comuna Dragalina.
Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 108 infracțiuni, 14 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 8 măsuri preventive.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 949 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 350.000 de lei.
Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 15 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 60 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.
Exemple:

Patru bărbați sunt cercetați de polițiștii rutieri pentru conducere sub influența influența alcoolului sau a altor substanțe.
La data de 04 iunie a.c., polițiștii din cadrul din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Locomotivei, un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani, din municipiul Călărași.
Întrucât tânărul manifesta un comportament agitat a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la substanța THC-5 (cannabis).
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

De asemenea, polițiștii din cadrul din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe strada Bulevardul Cuza-Vodă, un alt tânăr, în vârstă de 26 ani, din municipiul Călărași, pozitiv la substanța THC-5 (cannabis).
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Totodată, în seara zilei de 04 iunie a.c.,polițiștii din cadrul din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe strada Locomotivei, un tânăr, în vârstă de 18 ani, pozitiv pozitiv pentru substanțele THC-5 (cannabis) și AMP (amfetamină).
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

La data de 05 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada București, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, pozitiv la cocaină.
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă răspuns »