BILANȚUL SFÂRȘITULUI DE SĂPTĂMÂNĂ

Media 4:43 pm - 12 septembrie, 2023 1

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 162 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 40 de șoferi, care au pus în pericol siguranța traficului rutier și au dispus 3 măsuri preventive.

În perioada 8-10 septembrie a.c., peste 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 162 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 33 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 55 de infracțiuni, au fost prinse în flagrant delict 13 persoane, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 3măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat571 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 178.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 13 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 40 de permise de conducere și retrase 29 de certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 16:45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Crivăț, județul Călărași.

În urma controlului, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,80 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital, pentru a-i fi recoltate mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul  sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei02:27, pe D.N. 3B, în comuna Modelu, județul Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un tânăr, de 28 de ani.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,79 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, în vederea recoltării mostrelor biologice.

 În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim faptul că, din data de 7 iulie a.c., a fost introdusă o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

One Comment »

  1. instapress.ro 18 septembrie 2023 at 11:03 - Reply

    Faptul ca au fost constatate numeroase incalcari ale regimului rutier si au fost aplicate mai multe sanctiuni, vorbesc despre eficienta politistilor care au actionat pentru prevenirea faptelor antisociale si asigurarea ordinii si sigurantei publice. Lupta impotriva conducerii sub influenta alcoolului sau a altor substante este una constanta si cu fiecare astfel de actiune speram sa indepartam orice pericol pentru traficul rutier.

Lasă răspuns »