Bărbat reținut pentru ultraj

Media 10:10 pm - 12 iulie, 2023 0

Prin ordonanța procurorului de caz din data de 12.07.2023 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului B.I, pentru săvârșirea infracțiunilor de „ultrajul,, prev. de art. 257 alin. (1) si (4) C.pen. rap. la art. 206 alin. (1) C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen.
În ordonanța procurorului s-a reținut că,în cauză, există probe din care rezultă următoarea stare de fapt:
La data de 08.07.2023 organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Călărași au fost sesizate, prin intermediul serviciului de urgent “112”, cu privire la un presupus caz de violență în familie, pe raza municipiului Călărași.
În acest context, inculpatul B.I. (42 ani) a adoptat un comportament agresiv față de echipajul de intervenție prezent la fața locului, proferând amenințări cu acte de violență fizică și gesticulând cu un obiect contondent la adresa celor două persoane vătămate, agenți de poliție în cadrul Biroului de Ordine Publică.
La data de 12.07.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Judecatoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv, pe o durată de 30 de zile, față de inculpatul M.I, dosarul fiind înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.

Anterior, la data de 11.07.2023, procurorul a luat măsura reținerii față de inculpat, pe o durată de 24 de ore.
***
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri în cadrul procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu pot înfrânge, în niciun fel, principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă răspuns »