Prin ordonanța procurorului de caz din data de 20.10.2023 s-a dispus punerea in mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului F.I., pentru săvârșirea infracțiunii de violul”, prev. de art.218 alin. (1), (2) si (3) lit. c) C.pen.
În ordonanța procurorului s-a reținut că, în cauză, există probe din care rezultă următoarea stare de fapt:
La data de 15.06.2023, în timp ce se afla în locuința sa, din municipiul Călărași, județul Călărași , inculpatul F.L, in vârsta de 71 ani, profitând de faptul că au rămas singuri, de imposibilitatea persoanei vătămate de a se apăra, din cauza vârstei foarte fragede, precum și de autoritatea morală pe care o avea asupra acesteia, prin prisma vârstei și a relațiilor de rudenie, a întreținut cu persoana vătămată, în vârstă de 6 ani, un act sexual oral, precum și un act de penetrare anală, în scopul obținerii unei satisfacții sexuale.
După sesizarea organelor de urmărire penală inculpatul a părăsit domiciliul său, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală, ascunzându-se, timp de aproximativ 4 luni, într-un adăpost improvizat de pe raza mun. București, unde a fost depistat de poliție la data de 19.10.2023, în urma punerii în executare a unor metode speciale de supraveghere.
La data de 20.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv, pe o durata de 30 de zile, față de inculpatul F.I., dosarul fiind înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.
Anterior, la data de 19.10.2023, organele de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au luat măsura reținerii față de inculpat, pe o durata de 24 de ore.
* * *
Facem precizarea ca punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri în cadrul procesului penal, conform Codului de procedură, care nu pot înfrânge, în niciun fel, principiul prezumției de nevinovăție.
Comentariile sunt inchise.