Bărbat arestat preventiv pentru violență în familie după ce a trântit o minoră de la înălțime pe suprafața unui corp dur

Media 8:37 pm - 26 aprilie, 2023 0

Prin ordonanța procurorului de caz din data de 26.04.2023 s-a dispus punerea in mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului V.F.G. (44 ani), pentru săvârșirea infracțiunii de *violența în familie” prev. de art. 199 alin. (1) C.pen. rap. la art. 193 alin. (2) C.pen. cu aplic. art. 41 alin. (1) C.pen. rap. la art. 43 alin. (1) C.pen.

În ordonanța procurorului s-a reținut că, în cauză, există probe din care rezultă următoarea stare de fapt:

La data de 08.03.2023, în timp ce se aflau la domiciliul comun din com. Alexandru Odobescu, jud. Călărași, inculpatul V.F.G., în vârsta de 44 ani, recidivist postcondamnatoriu, în calitate de concubin al mamei persoanei vătămate, pe fondul consumului de alcool, a agresat-o fizic pe persona vătămatã, minora C.I.D.C, in vârsta de 3 (trei) ani, pe care a trântit-o de la înălțime pe suprafața unui corp dur, provocându-i acesteia leziuni traumatice (fractura spiroidă, 1/3 medie femur stâng), ce necesită 65-70 zile de îngrijiri medicale, conform fișei de constatări preliminare emisă de S. M.L. Călărași.

La data de 26.04.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași  a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv față de inculpatul V.F.G., dosarul find înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.

Anterior arestării preventive, organele de poliție din cadrul I.P.J. Călărași  – Serviciul de Investigații Criminale a luat măsura reținerii față de inculpat, pe o durată de 24 de ore.

Față de ceilalți copii minori ai inculpatului au fost dispuse anterior măsuri de protecție conform Legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.
***
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri în cadrul procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu pot înfrânge, în nici un fel, principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă răspuns »