Bărbat acuzat de violență în familie și amenințare

Media 3:31 pm - 8 martie, 2023 Comentariile sunt închise pentru Bărbat acuzat de violență în familie și amenințare

Prin ordonanta procurorului de caz din data de 07.03.2023 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului A.G.V., pentru sãvârsirea infracțiunilor de „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu,, prev. de art.
47 alin. (2) din Legea nr. 217/2003, „violența în familie”, prev. de art. 19 alin. (1) C.pen. rap. al art. 193 alin. (1) C.pen. si „amenințarea” prev. de art. 206 alin. (1) C.pen. (2 infractiuni), toate cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen.
In ordonanta procurorului s-a retinut cã, în cauză, există probe din care rezultă următoarea stare de fapt:
In perioada 02.03.-05.03.2023, pe fondul consumului de alcool, în timp ce se aflau în locuința comună, inculpatul A.G.V. (52 ani) a comis mai multe acte de violență domestică
împotriva concubinei sale, persoana vătămată in vârstă de 50 ani, în sensul cã i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnii în zona capului, provocându-i suferințe fizice și i-a adresat, în mod direct, prin viu grai, amenințări cu comiterea de violențe fizice și suprimarea vieții, folosind obiecte apte sã conducă la acest rezultat, provocându-i persoanei vătămate o puternică stare de temere.
La data de 05.03.2023, fiind sesizate de persona vătămatã cu privire la un presupus caz de violență domestică, organele de poliție din cadrul Sectiei I Politie Rurală Modelu au constatat că există un risc iminent ca viata, integritatea fizică ori libertatea victimei să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică și, în scopul diminuării acestui risc, au dispus emiterea ordinului de protecție provizoriu din data de 05.03.2023, prin care au fost impuse, printre altele, măsurile de protecție constând în: (1) evacuarea temporară a numitului A.G.V.din locuința comună și (2) obligarea numitului A.G. V. la pãstrarea unei distante minime determinate de 50 m față de victimă ori față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate.
In acest context, la data de 05.03.2023, in jurul orei 23.35, deși cunoștea că împotriva acestuia s-a emis un ordin de protecție provizoriu, inculpatul A.G.V. a încălcat măsurile de protecție impuse, s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate și i-a adresat acesteia amenințări cu comiterea de violențe fizice și suprimarea vieții, provocându-i o stare de temere.
La data de 07.03.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Calarasi a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 30 de zile, față de inculpatul A.G.V, inculpatului fiindu-i impusă obligația de a nu se apropia de persoana vătămatã.
Anterior, la data de 06.02.2023 organele de poliție din cadrul Sectiei 1 Politie Ruralã Modelu au luat măsura reținerii față de inculpat, pe o durată de 24 de ore.
***
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri în cadrul procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu pot înfrânge, în nici un fel, principiul prezumției de nevinovăție.

Comentariile sunt inchise.