Bărbat acuzat de săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor

Media 1:53 pm - 1 februarie, 2023 Comentariile sunt închise pentru Bărbat acuzat de săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor

In conformitate cu dispozițiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași este împuternicit să vă comunice următoarele date, pentru corecta informare a opiniei publice:

Prin ordonanța procurorului de caz din data de 31.01.2023 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului N.V.E., pentru săvârșirea infracțiunii de ”actul sexual cu un minor” prev. de art. 220 alin. (1) si (4) lit. e) C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cpen.

În ordonanța procurorului s-a reținut că, în cauză, exista probe din care rezultă următoarea stare de fapt:
În perioada septembrie 2022 – ianuarie 2023, la diferite intervale de timp, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul N.V.E. (35 ani), a întreținut mai multe raporturi sexuale normale, consimțite, cu persoana vătămată, minoră în vârsta de 14 ani, față de care era dispusă măsura de protecție a plasamentului într-un centru din subordinea DGASPC Călărași, la domiciliul acestuia din comuna Perișoru, jud. Călărași.

La data de 31.01.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv față de inculpatul N.V.E., dosarul fiind înaintat judecătorului de drepturi si libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.

Anterior arestării preventive, organele de poliție din cadrul I.P.J. Călărași – Serviciul de Investigații Criminale au luat măsura reținerii față de inculpat, pe o durată de 24 de ore.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri în cadrul procesului penal, conform Codului de procedura penală, care nu pot înfrânge, în niciun fel, principiul prezumției de nevinovăție.

Update: Magistrații Judecătoriei Călărași  au respins propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi de arestare preventivă a inculpatului N.V.E., ca neîntemeiată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi au depus contestație, iar aceasta urmează a fi analizată de instanța superioară.

Update: Solutia pe scurt: În baza art. 204 Cod procedură penală rap.la art. 4251 alin.7 pct.1 lit.a) Cod procedură penală, admite contesta?ia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi împotriva încheierii din 31.01.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Călăraşi în dosarul nr. 503/202/2023, pe care o modifică în tot şi rejudecând: În baza art. 227 alin. (1) C.proc.pen., respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi în dosarul de urmărire penală nr. 190/P/2023. În baza art. 204 alin. (11) C.pr.pen. raportat la art. 202 alin. (4) lit. b) C.pr.pen., art. 211 C.pr.pen. şi art. 215 C.pr.pen., dispune luarea faţă de inculpatul N.V.E. a măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile de la data de 02.02.2023 şi până la data de 02.04.2023, inclusiv. (…).

Comentariile sunt inchise.