BĂNUIT DE ÎNȘELĂCIUNE, IDENTIFICAT CU OPERATIVITATE ȘI REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Media 2:41 pm - 14 mai, 2020 Comentariile sunt închise pentru BĂNUIT DE ÎNȘELĂCIUNE, IDENTIFICAT CU OPERATIVITATE ȘI REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din Călărași au documentat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat fără forme legale în județul Prahova, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune.
La data de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza comunei Munteni, județul Galați.

În fapt, la începutul lunii aprilie a.c., un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Vasilați, județul Călărași, ar fi fost înșelat de către o persoană necunoscută cu 1.460 de lei, sumă achitată pe materiale de construcții.

A fost administrat probatoriul în cauză, fiind identificat un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Munteni, județul Galați, ulterior acesta a fost depistat pe raza județului Prahova.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, iar în activități au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași, precum si luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

***

Pentru prevenirea unor astfel de situații neplăcute, polițiștii le recomandă cetățenilor să fie precauți și să evite discuțiile cu străinii, indiferent de motivul pentru care sunt abordați.
De asemenea, nu oferiți persoanelor necunoscute bunuri sau bani, chiar dacă acestea vă promit diverse lucruri.
Nu încredințați sume de bani sau bijuterii celor care pretind a vă „descânta” pentru vindecarea de o boală sau pentru a afla ce se va petrece în viitor.
Răufăcătorii sunt inventivi! Atenție și la înșelăciunile prin metoda „accidentul”, „premiul” sau „lozul în plic”.
Adoptați un comportament responsabil și nu veți deveni victima lor!

Comentariile sunt inchise.